Travel

De beste bestemmingen voor een fietsvakantie

In het weekend trek je er regelmatig op uit op de fiets. Fietsen door de bossen of over landweggetjes, dat is wat je het liefste doet. Heb je er in dat geval ook al eens over nagedacht om op fietsvakantie te gaan? Om je alvast op weg te helpen, lees je hier een aantal leuke bestemmingen die zeker het overwegen waard zijn.

Fiets van de oostkust naar de westkust in Groot-Brittanië

Heb je een weekje vrij, dan leent Groot-Brittannië zich uitstekend voor een ontspannende fietsvakantie. Deze week is namelijk lang genoeg om van de oostkust naar de westkust te fietsen. Je geniet van een gevarieerd landschap en fietst bijvoorbeeld over smalle jaagpaden, langs de weelderige oevers en de groene vlaktes.

Ontdek ‘klein Oostenrijk’ en maak een fietstocht door Slovenië

Slovenië is een erg geliefd land voor fietsvakanties. En dat is natuurlijk niet voor niets. Dit land wordt ook wel ‘klein Oostenrijk’ genoemd. Je waant je in een afwisselend landschap. Bezoek bijvoorbeeld meer dan 8000 grotten en uitgestrekte vlaktes. Een van de beste regio’s om te verkennen is de regio Karst.

Blijf dichtbij huis en kies voor een fietsvakantie in Nederland

Wil je liever niet al te ver van huis, dan leent ons land zich uiteraard ook uitstekend voor een leuke fietsvakantie. Je kent de regels en fietst waar dan ook over goed aangelegde fietspaden. Van klimmen is geen sprake, je kunt kilometers afleggen op vlakke en goed onderhouden paden. Kies bijvoorbeeld voor het Bourgondische Brabant, het heuvelachtige Limburg of het rustige Friesland. In slechts een paar uur kun je al starten aan jouw fietsroutes.

Ga voorbereid op pad en sluit een verzekering af

Ga je buiten Nederland op vakantie, dan wil je natuurlijk wel zo goed mogelijk voorbereid zijn. Naast het aanschaffen van de juiste kleding en een goede fiets, kan het afsluiten van een fietsverzekering of een snorfietsverzekering ook zeker geen kwaad. Je bent bijvoorbeeld volledig verzekerd in geval van diefstal of schade. En dat is wel zo fijn om te weten, toch?

Reacties uitgeschakeld voor De beste bestemmingen voor een fietsvakantie