urban jungle interieur
Interior,  Living

De beste planten en meubelen voor je urban jungle interieur

De urban jungle is de trend van het moment. Niet langer is de tuin de plek van het groen. In de urban jungle wordt planten en bomen massaal in huis gehaald. Hoe groener, hoe beter! Maar naast echte urban jungle planten, kent de interieurtrend ook typische meubelen en accessoires. Benieuwd welke? In dit artikel lees je er meer over! 

Typische urban jungle meubelen en accessoires

Laten we beginnen bij het begin. Urban staat voor stedelijk, jungle staat voor natuur. Waar planten en bomen de jungle vibe creëren, hoort de rest van het interieur traditioneel gezien een wat meer stedelijke look-and-feel te hebben. Denk hierbij aan wanden en meubelen in stadse kleuren als zwart en grijs en steen. Een typisch urban jungle meubel is de grijze bank. Daarnaast kom je in urban jungle interieurs vaak stenen muren en stalen deuren tegen. Het mag allemaal lekker robuust. 

Tegenwoordig komt het groen van de urban jungle niet alleen meer terug in planten, maar ook in behang, meubelen en accessoires. Zo zien we steeds vaker wallpaper, schilderijen en sierkussens met een botanisch tintje. Ook natuurlijke materialen als hout, riet en bamboe verzachten het stedelijke karakter van de urban jungle. 

Ook kleuren en materialen als goud, koper en messing doen hun intrede. Zo zie je dat de donkere wanden en meubelen en groene planten vaker gecombineerd worden met koperen kranen, lampen, knoppen en grepen, kandelaren en meer. Wil je de urban jungle doortrekken naar de badkamer? Dan kun je het groen en grijs combineren met bijvoorbeeld een koperen wastafel kraan of een rvs waskom van geborsteld messing of geborsteld goud.  

Typische urban jungle planten 

Toch draait het bij de urban jungle maar om één ding: planten. De urban jungle is exotisch en kent allerlei verschillende soorten planten. Toch zijn het er wel een paar die erboven uitsteken. 

Voorbeelden hiervan zijn de cactus en vetplant. Deze woestijnplanten zijn ontzettend populair en haast onverwoestbaar. Handig als je niet gezegend bent met groene vingers. Je kunt deze planten gerust op een zonnige vensterbank plaatsen. Vetplanten zijn ook leuk om op te hangen, bijvoorbeeld in een macramé hanger. Ook het luchtplantje is trendy. Het grappige aan deze planten is dat ze geen grond nodig hebben, ze zweven als het ware in de lucht. Luchtplantjes worden daarom vrijwel altijd verkocht met een hanger of standaard. Kies voor een koperen standaard en matcht met de rest van het interieur!

Ook de varens zie je vaak terugkomen in het urban jungle interieur. De varens staat het liefste op een schaduwrijke plek en is daarom de ideale plant om de wat minder zonnige hoekjes in de kamer op te vullen. Een typische urban jungle plant die dan weer wel veel zon nodig heeft is de bananenplant. Deze toffe exotische plant kan enorm groot worden en vernieuwt zijn bladeren – onder de ideale omstandigheden – snel. Onder ideale omstandigheden verstaan we hier een zonnige standplaats, veel water en af en toe een sproeibeurt. Deze plant heeft dus wel wat aandacht nodig. 

Welke planten en meubelen spreken jou het meeste aan? Met een paar aanpassingen is jouw urban jungle interieur binnen no-time gerealiseerd. 

Reacties uitgeschakeld voor De beste planten en meubelen voor je urban jungle interieur