raamdecoratie in de keuken
Living

De beste raamdecoratie per ruimte in jouw woning

De voordelen van raamdecoratie

Raamdecoratie is niet alleen stijlvol en fraai, maar heeft nog tal van andere voordelen. Zo schep je voor jezelf extra privacy: draai de luxaflex of de lamellen dicht en van buitenaf kan niemand meer jouw kamer in kijken. Verder zijn jaloezieën, rolluiken en lamellen prettig in warme zomers. Door ze dicht te zetten houd je de zon tegen. En wordt het een stuk koeler in huis! Het mooie is dat je in de winter juist de warmte kunt vasthouden door de luxaflex of lamellen dicht te zetten. Daardoor bespaar je op de energierekening! Andere specifieke voordelen van afsluitbare raamdecoratie zijn afhankelijk van het soort raamversiering dat je gebruikt. Zo hebben houten lamellen andere voordelen dan een roljaloezie of shutters. Welke raamdecoraties kun je het beste gebruiken per specifieke ruimte in de woning, om optimaal van de voordelen te profiteren?

1. Houten lamellen in de woonkamer of keuken

Houten lamellen zijn feitelijk stijlvol in elke ruimte in huis. Maar het mooiste effect bereik je door deze te plaatsen voor de ramen in de woonkamer of voor het keukenraam. Door het houten materiaal krijgt de woonkamer, keuken of andere ruimte een lekker natuurlijk en knusse uitstraling. Houd je van sfeerverhogende elementen in het interieur, dan is het plaatsen van houten lamellen dus echt een must! Een voordeel van het gebruik van lamellen van hout is dat deze niet per se in een houtkleur geverfd hoeven te zijn. Er is een brede kleurkeuze en ook qua formaten zijn er tal van mogelijkheden. Dus een iets moderner interieur creëren met houten lamellen is geen enkel probleem!

2. Roljaloezieën zijn ideaal voor in de badkamer

Een rolgordijn of roljaloezie is ideaal voor in de badkamer. Waarom? Heel simpel: ze houden vocht goed tegen en zijn handig om – als je een bad of douche neemt – de privacy in de badkamer te garanderen. Roljaloezieën van kunststof zijn daarbij goed bestand tegen vocht. Zorg er daarom voor dat je een goede kwaliteit jaloezieën koopt, zodat je geen last krijgt van schimmelvorming in de badkamer!

3. Shutters als zonwering aan de zuidkant van het huis

Wil je echt gebruik maken van zonwerende raambekleding, kies dan zeker voor shutters wering aan de zuidkant van jouw woning. Deze schermen het zonlicht perfect af en garanderen een koel en frisse woning in de warmste maanden van het jaar. Tevens kun je in de winter met shutters de lichtinval zelf regelen, zodat je kunt besparen op de energie. De verlichting hoeft immers minder vaak aan! Daarbij, ook dat is een groot voordeel, schrikken ze dieven af omdat ze goed afgesloten kunnen worden en een potentiële inbreker daarom niet de woning in kan kijken om te zien of er iets van zijn gading tussen zit.

Reacties uitgeschakeld voor De beste raamdecoratie per ruimte in jouw woning