gewatteerde winterjas
Fashion

De dames winterjassen trends voor winter 2020

De meesten van ons nemen niet graag afscheid van de zomer. Wie houdt er nu niet van lange avonden met zwoele temperaturen en een leven dat zich veelal buiten afspeelt. De overgang naar de herfst is dan ook niet voor iedereen een moment van blijdschap. Toch zijn er ook genoeg voordelen te benoemen van het veranderen van de seizoenen. Een belangrijke is het feit dat je weer je herfst- en winter kleding aan kunt en dat we weer kunnen gaan voor de nieuwste trends op dat gebied. Hieronder bespreken we wat de trends zijn op het gebied van winterjassen dit seizoen.

Gewatteerde winterjassen

Een van de eerste dingen die direct opvalt dit seizoen is dat de wat meer puffy jassen weer mogen voor dames. Zo zien we bijvoorbeeld veel gewatteerde jassen van aboutyou, maar ook andere aanbieders komen met een ruime keuze hierin. Nu zijn winterjassen natuurlijk nooit erg dun, maar dit jaar lijken ze juist wat extra gevoerd.

Een aantal trends komen weer terug

In de winter van 2020-2021 komen een aantal winterjassen trends terug die we al kennen van vorig jaar. Denk hierbij aan dierenprints, ruitjes en nepbont dat ook deze winter weer te zien zal zijn. Wat echte musthaves zijn dit seizoen is de zogenaamde ‘duster jas’ en de oversized jas. De eerste is een jas die wat weg heeft van een trenchcoat en ook wel lijkt op en mantel, alleen dan zonder rits of knopen. Je sluit hem met een ceintuur. De oversized winterjas heeft weinig uitleg nodig. Je ziet er misschien uit als een wandelend dekbed, maar blauwbekken langs het voetbalveld of bij de bushalte is verleden tijd in deze jassen! En waar je vroeger misschien het gevoel had dat je voor paal liep, zien we nu dat dit type winterjas helemaal on trend is. Dit is ingegeven door de jaren 90 trend die de afgelopen twee jaar is ingezet. Hierbij mogen mode items weer oversized zijn en daarnaast zien we veel colorblockings en drukke patronen.

Nepbont blijft populair

Ook nepbont blijft populair voor de winterjassen in 2020-2021. Je hebt jassen die volledig van nepbont zijn, maar ook jassen met een grote nep bontkraag zijn erg populair. Hier blijft het niet alleen bij de basiskleuren als zwart en bruin. Er zijn ook veel jassen in opvallende kleuren en prints. Zeker na al de commotie om de nertsen industrie dit jaar, is het fijn om te weten dat veel van het bont dat je ziet, nep is. Ben je niet helemaal zeker en wil je per se geen echt bont: dit staat altijd aangegeven en kan dus in één oogopslag gezien worden.

Dierenprints zijn weer helemaal in

Dierenprints: je houdt ervan of je haat ze. Waar luipaard- en zebra prints vroeger nogal eens als ordinair werden weggezet bij een winterjas, zien we deze prints al jaren bij alle merken vertegenwoordigd. En nu dus ook bij winterjassen. Eigenlijk mogen alle dieren prints dit najaar weer van stal gehaald worden. En of dat nou panter of zebra is, het mag allemaal. Een print die we steeds vaker zijn gaan zien de afgelopen jaar is die van slangenprint.

Reacties uitgeschakeld voor De dames winterjassen trends voor winter 2020