Living

De elektrische haard voor een duurzame en sfeervolle toekomst

Je komt thuis na een lange dag en wil even met een beker koffie of glas wijn bij de open haard zitten. Maar ja, het is zo’n gedoe om die aan te steken… Met een elektrische haard is dat geen probleem. Je draait de knop om en geniet meteen van een uitnodigend vuur!

Duurzaam en gemakkelijk

Een open haard die op hout brandt of een houtkachel vinden veel mensen prachtig. Ze kunnen er moeilijk afscheid van nemen. Maar ja, zulke kachels zijn niet goed voor onze gezondheid en het klimaat. Want als je hout verbrandt, komen fijnstof, CO2 en andere schadelijke stoffen vrij. Ook een gaskachel is niet de beste optie als je meer op het milieu wil letten. Met een elektrische kachel in je kamer heb je al die problemen niet. Een elektrische kachel is dus een duurzaam alternatief. Heb je een bestaande open haard? Met een elektrisch inbouwmodel tover je je oude, vervuilende haard snel en eenvoudig om tot een even mooie, maar duurzame haard. Een ander groot voordeel van een elektrische kachel is dat een afvoerkanaal niet nodig is. Je steekt de stekker in het stopcontact en de kachel brandt. Je hoeft geen vakman in te huren om de haard te laten installeren. Ook het jaarlijkse schoorsteenvegen gaat aan jou voorbij. Dat is niet alleen gemakkelijk, het bespaart je ook kosten. En dat terwijl een elektrische haard laten branden al niet duur is: dat kost vanaf slechts €0,05 per uur. Koop daar maar eens houtblokken voor! Zorgen maken over schoorsteenbranden is ook verleden tijd.

Net zo sfeervol!

Een elektrische haard is net zo gezellig en sfeervol als een open haard. De modellen van tegenwoordig zorgen voor een realistisch en levendig vlammenspel in je woonkamer. De vlammen zijn nauwelijks van echt te onderscheiden. En wil je ook de warmte van echt vuur voelen? Sommige elektrische haarden geven zelfs warmte af. Er zijn twee soorten elektrische haarden: inbouw en vrijstaand. De eerste kun je inbouwen, bijvoorbeeld in een (halve) muur. Of misschien wil je liever een complete set van haard en ombouw. Die kun je neerzetten waar je maar wil. Dat is bijvoorbeeld handig in een kleinere ruimte. Zo’n losse set kun je eventueel tijdens de warme maanden op zolder of in de garage opbergen. Op die manier heb je meer ruimte in je kamer of zelfs slaapkamer. Je kunt kiezen voor een hoekhaard of een haard die in het midden van je zithoek staat, zodat je er met je gezin gezellig omheen kan zitten op koude winteravonden. Als je wat meer ruimte in je kamer hebt, kan je ook gaan voor een doorkijkhaard die aan beide kanten open is. Dan kun je in zowel de zithoek als de eethoek of keuken genieten van je kachel.

Voor elk interieur een geschikte haard

Wist je dat er voor elk interieur en elke smaak wel een geschikte elektrische haard bestaat? Is je woonkamer strak en modern ingericht? Dan is een inbouwhaard met een zwarte of donkergrijze metalen ombouw een goed idee. Als je houdt van luchtig en licht, ga dan voor een witte ombouw. In een romantische of landelijke woonstijl staat een klassieke of houten haard prachtig. En wil je alleen aan de voorkant glas? Of ook aan de zijkanten, zodat je vanuit meerdere hoeken goed zicht hebt op het vlammenspel? Misschien wil je helemaal geen glas. Ook qua vorm kan je alle kanten op. Er zijn vierkante en langwerpige haarden, maar ook ronde exemplaren die lijken op een ouderwetse houtkachel. Dat is natuurlijk heel leuk in een oude woning of een retro interieur.

Reacties uitgeschakeld voor De elektrische haard voor een duurzame en sfeervolle toekomst