elektrische kinder motor
Tips

De elektrische kindermotor, een kinderdroom op wielen

Wie droomde er nu niet van als kind om rond te kunnen rijden op een motor? Zeker als je ouders motorrijden dan wil je als kind niets liever dan zelf ook kunnen sturen en rondrijden op zo’n indrukwekkend apparaat. Nu is het natuurlijk nog wat vroeg om je stoere peuter al op een echte motor te laten rijden, maar toch kan de kinderwens al een stukje vervuld worden. Want daarvoor is er de elektrische kindermotor. Van verschillende bekende merken, die bijna exact hetzelfde zijn als de grote motoren. En wat is nu leuker dan naast je eigen motor in de garage, de elektrische kindermotor van je zoon of dochter te hebben staan.

Stoer en speels

Een elektrische kindermotor is er voor kinderen vanaf 1 jaar. Op dat moment worden ze mobieler en niets is leuker dan de wereld verder te ontdekken. En waarom zou je dat niet op je elektrische kindermotor doen? Voor de allerkleinsten is er een versie met een kleine accu die ook heel goed binnenshuis gebruikt kan worden. Dit geldt natuurlijk niet voor alle modellen, dus let er op dat je dan kiest voor een 6V model. Ze zijn verkrijgbaar in stoere uitvoeringen die precies lijken op de motor die ze op straat tegenkomen. Maar het kan ook in een speelser model en zelfs met zijspan! Kies uit de vele kleuren, zoals bijvoorbeeld zwart, roze of blauw model.

Veiligheid staat voorop

Als je kind graag op een elektrische kindermotor wil rijden kun je je afvragen vanaf welke leeftijd dat geschikt is. Dat is begrijpelijk. Maar je kunt je kind met een gerust hart al vanaf 1 jaar een elektrische kindermotor geven. Deze motoren zijn uitgerust met een kleinere accu, waardoor ze niet zo hard kunnen rijden. Ze kunnen dus ook gewoon binnenshuis gebruikt worden. Daarnaast wordt de elektrische kindermotor met zijwieltjes geleverd. Dit zorgt voor extra stabiliteit. Voor de kinderen van 2-6 jaar is er een model dat uitgerust is met een 12V motor. Deze zijn over het algemeen iets groter en kunnen dus ook iets harder rijden. Dit type elektrische kindermotor is dan ook niet meer geschikt voor binnen in huis. Natuurlijk blijft het altijd belangrijk dat er een volwassene in de buurt is om toezicht te houden als je kind op de motor rondrijdt.

Technische details voor de echte rijervaring

De elektrische kindermotor kan helemaal zelfstandig door je kind bestuurd worden en dat maakt het natuurlijk nog echter. Maar er is meer dan dat om het een ware sensatie te maken dat je kind kan rondrijden op zijn eigen elektrische kindermotor. Wat dacht je van de banden, die gemaakt zijn van rubber, of een combinatie van plastic met rubber. Met een echt bandenprofiel dat sporen achterlaat. En natuurlijk is het licht ook belangrijk. Je kind kan het LED voorlicht aanzetten voor nog beter zicht. Daarnaast kan een elektrische kindermotor voor- en achteruit rijden. Om het helemaal af te maken, komt er muziek uit het dashboard. Uiteraard is het bij ieder type verschillend wat de mogelijkheden zijn. Maar voor de echte kleine motorfan is er altijd wel een elektrische kindermotor te vinden die bij het kind past.

Reacties uitgeschakeld voor De elektrische kindermotor, een kinderdroom op wielen