Health

De favoriete slaaphoudingen van mensen

Het is leuk om eens aan mensen te vragen wat hun favoriete slaaphouding is. Vrijwel iedereen heeft wel een manier waarop hij het lekkerst in bed ligt. Welke slaaphoudingen zijn er zoal? Zijn ze gezond? Wat vertellen ze over je? Voorop staat dat slapen belangrijk is. Heel evident is ook een goed matras. Zoek je nog een nieuw exemplaar, kijk dan goed wat bij jouw slaaphouding past. Bij matrasaanhuis heb je bijvoorbeeld een enorm uitgebreid assortiment.

Rugslapers

Niet heel veel mensen slapen op hun rug. Toch is dit een hele goede houding voor in bed. Je kunt op deze manier uitstekend ontspannen en uitrusten. De kans op rug- en nekklachten is bij rugslapers minder groot. Deze natuurlijke houding belast de ruggenwervels maar weinig. Het is overigens wel een voorwaarde dat het hoofd op een goed kussen ligt. Je zou anders namelijk maagklachten kunnen krijgen. Een ander groot voordeel van slapen op de rug is dat je minder rimpels oploopt tijdens de slaap. Verder wordt beweerd dat mensen met deze slaaphouding heel gestructureerd zijn.

Buikslapers

Buikslapers hebben pech. Vaak hoor of lees je dat deze houding ongezond is. Houd je van slapen op je buik, dan kan het heel moeilijk zijn om over te gaan op een andere slaaphouding. Als je echter op je buik ligt, heb je vrij veel kans op rug- en nekklachten. Deze liggen namelijk in een heel onnatuurlijke positie. Ben jij ook een buikslaper? En klopt het dat je sociaal en avontuurlijk bent?

Slapen als een foetus

Heerlijk in elkaar gerold, wat een veilig gevoel kan dat geven. Zelfs bij volwassenen. Optimaal is deze slaaphouding trouwens niet. Er staat veel druk op het lichaam, zeker op de rug en de nek. Dit is niet bevorderlijk voor een goede ademhaling. Mensen met deze slaaphouding schijnen veel kracht uit te stralen, maar van binnen toch vrij onzeker te zijn.

Zijslapers

Slapen op je zij heeft verschillende voordelen. De kans op rug- en nekklachten is klein en je bedpartner zal vast geen last hebben van jouw gesnurk. Er wordt gezegd dat zijslapers nogal relaxt en meegaand zijn. Wil jij rimpels graag zoveel als mogelijk is voorkomen, ga dan liever niet op je zij slapen.

Reacties uitgeschakeld voor De favoriete slaaphoudingen van mensen