belgische chocolade
Food

De geschiedenis van de beroemde Belgische chocolade

Ben je ook zo gek op Callebaut chocolade? Wij ook! Daarom lichten we in deze blog meer uit over Callebaut. Hoe is de chocolade ontstaan en hoe wordt het gemaakt? Lees snel verder en ontdek alles wat je wilt weten over Callebaut chocolade.

Waar komt Callebaut chocolade vandaan?

De chocolade van Callebaut wordt geproduceerd door het Chateau de Callebaut in Arenal den Castell in Ovale, Uruguay. Bijna 150 jaar geleden begon dit familiekasteel chocolade te produceren. Toentertijd werd het beschouwd als een specialiteit van de rijken. Tegenwoordig is deze chocolade een product van zeer hoge kwaliteit dat overal ter wereld voor de consument verkrijgbaar is.

Oorspronkelijk komt de chocolade uit een klein dorpje Callebaut in Uruguay. De cacaobonen werden eerst in de bergen geoogst en daarna zorgvuldig geroosterd en gemalen. Na het roosteren ontstond uiteindelijk het cacaopoeder. De cacaobonen werden vervolgens naar Europa verscheept, waar ze verder werden geroosterd en verwerkt tot witte, dikke chocoladerepen. 

Callebaut Royal: het bekendste merk

Callebaut Royal is een van de beroemdste merken van dit type chocolade. Dit merk wordt gemaakt door een team van chefs die voor de firma Callebaut werken. Dit merk is zeer populair in Europa en is verkrijgbaar in veel verschillende smaken, zoals Kersentoffee, Amaretto en andere favorieten. In de VS is dit chocolademerk vrij verkrijgbaar, maar niet in elke staat. Je kunt het beste online zoeken om een goede online winkel van Callebaut Chocolade te vinden.

Pure chocolade chips

Chocoladerepen van Callebaut zijn vooral populair in de pure chocoladesmaak. Deze chips zijn niet zo zwaar gemaakt als andere chocoladerepen, maar het ontbreekt ze niet aan smaak of plezier. Voor de productie van deze chips wordt chocolade van dezelfde boerderij gebruikt als voor de productie van andere chocoladerepen. De oorspronkelijke boeren blijven de cacaobonen oogsten en verwerken, zodat de kwaliteit hoog blijft onder de vele producenten van dit type chocolade. Deze chocoladesoort wordt door velen zelfs beschouwd als de meest luxueuze, omdat hij gemaakt is van echte, natuurlijke cacao die niet bewerkt of verhit is. Als je dus op zoek bent naar een  geraffineerd dessert voor een speciale gelegenheid, dan kun je alleen terecht bij een chocoladefabrikant van Callebaut.

Reacties uitgeschakeld voor De geschiedenis van de beroemde Belgische chocolade