industriele badkamer
Interior,  Living

De industriële badkamer wint nog steeds aan populariteit

De industriële trend in badkamerland is nog steeds groeiende. We zien dat mensen die in hun interieur nooit voor deze stijl zouden kiezen dat voor hun badkamer juist wel doen. Niet zo vreemd natuurlijk, want een industriële, strakke stijl past heel erg bij een badkamer. Daarnaast kun je binnen deze stijl nog erg goed je eigen richting geven en is er veel badkamer inspiratie online te vinden. 

Onbewerkte materialen

Een industriële badkamer is stoer en robuust en er worden onbewerkte materialen gebruikt, in combinatie met moderne, vaak vierkante vormen. Die onbewerkte materialen zijn bijvoorbeeld staal, beton maar ook hout kan erg goed gebruikt worden in een badkamer met deze stijl. Wil je wat warmte aanbrengen, dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om voor houten elementen te gaan.

Vierkante strakke vormen

De vierkante, strakke vormen komen terug in bijvoorbeeld de kranen of de douchekop en geeft de badkamer een strakke uitstraling. De andere materialen die vaak in een industriële badkamer worden gebruikt zijn RVS, beton, staal, hout, stof. Hoe jij die materialen mixt zorgt voor de uiteindelijke sfeer. Zo zien we vaak douche cabine’s,  waarin een donkere kleur staal wordt gebruikt, gemixt worden met hout als het interieur wat warmer moet overkomen en met meer staal of RVS elementen als het wat kouder mag.

Zwart en grijstinten

Als het gaat om de kleur, zul je veel grijstinten terugzien in een industriële badkamer. Deze kleur geeft de badkamer al snel een stoere uitstraling. Bovendien kan deze kleur gemakkelijk gecombineerd worden met andere kleuren en materialen, waardoor je jouw industriële badkamer helemaal naar eigen smaak kan inrichten. De basis bij dit soort typen badkamers wordt echter gelegd door de kleuren zwart of grijstinten.

Betonvloer in je badkamer

Een beton of gietvloer hoort bij een industriële badkamer, het geeft de ruimte een modern en eigentijdse look. Beton is echter niet waterdicht, hierdoor moet de vloer wel behandeld worden voor er water op kan komen zoals in een inloopdouche, een gietvloer is echter wel direct waterdicht. Beton is dit echter pas vanaf een dikte van ongeveer 20 centimeter, dus laat je goed informeren voor je deze keuze maakt.

Ook sanitair in industriële stijl

Uiteraard wil je dat in een industriële badkamer ook het sanitair deze uitstraling krijgt. Zo past een vierkante, donker bad er erg goed in en kun je dit ook doortrekken in bijvoorbeeld het toilet. Voor een meer klassieke uitstraling in de industriële stijl kun je kiezen voor ronde vormen, maar met een strakke en robuuste afwerking. Ook een voorbeeld waar je aan kan denken is RVS brushed nickel kranen in combinatie met een betonnen wastafel. Zo maak je je industriële badkamer met bijpassend sanitair helemaal af.

industriele badkamers

Shop je industriele badkamerproducten bij Badkamerxxl.nl

Bij badkamerxxl.nl kun je terecht voor veel badkamer inspiratie en heb je een ruime keuze aan allerlei hoogwaardige producten voor in jouw industriële badkamer. Zowel de bekende als minder bekende A-merken vind je bij badkamerxxl.nl tegen concurrerende prijzen. Ga je toch liever voor een andere stijl badkamer? Dan kun je bij badkamerxxl.nl natuurlijk ook terecht voor bijvoorbeeld een moderne, landelijke, klassieke of design badkamer. 

Reacties uitgeschakeld voor De industriële badkamer wint nog steeds aan populariteit