de juiste motorkleding
Fashion,  Tips

De juiste motorkleding

Op de motor moet je veilig zijn. Dat heeft niet alleen te maken met hoe je je gedraagt in het verkeer en of je je motor onder controle hebt. Ook je motorkleding is hierbij heel belangrijk. Die kleding beschermt je mocht het toch misgaan. Bijvoorbeeld als je van de motor zou vallen. Iets dat extra gevaarlijk is op de snelweg. Daarbij zijn motorjassen een cruciaal onderdeel. Maar er zijn nog veel meer motorkleren die je extra kunnen beschermen. Zo zijn ook motorlaarzen of -schoenen handig, evenals handschoenen en een motorbroek. 

Motorjassen voor elk weer

Motorjassen zijn er in verschillende uitvoeringen. Je kunt daar natuurlijk bij nadenken over wat voor stijl, kleur en merk motorjas je wil. Maar er is nog meer te overwegen. Er zijn bijvoorbeeld doorwaaijassen die ideaal zijn voor in de zomer of als de zon schijnt. Je koelt dan toch nog een beetje af, ook al ben je goed aangekleed om beschermd te zijn op de motor. Als je ook met slechter weer de motor pakt, is het handig om een motorjas te kiezen die waterdicht is. Zo kom je droog aan na je motorrit naar je werk bijvoorbeeld. Wel zo prettig als het een keer regent en je alsnog de motor pakt.

Meer motorkleding

De rest van je motorkleding hoeft minder afgestemd te zijn op de seizoenen, hoewel een waterdichte motorbroek natuurlijk ook wel zo fijn is als het regent. Voor schoenen, laarzen en handschoenen kun je hier eigenlijk vaak wel vanuit gaan. Je vindt alle nodige motorkleding in verschillende stijlen en van verschillende merken via de bovengenoemde links. Zo zie je ook wat je mogelijkheden precies zijn. Vergeet ook niet je motorhelm, die is minstens zo belangrijk voor je veiligheid op de motor. Hij is ook niet voor niets verplicht voor iedereen op de motor. 

Reacties uitgeschakeld voor De juiste motorkleding