juiste schoenen voor staand werken
Health,  Tips

De juiste schoenen kopen als je veel staand werk doet

Werken in een staande positie zorgt voor een overmatige belasting van het lichaam en daarom is het essentieel om de juiste schoenen te kiezen, zoals de Xsensible Golden Gate. Op de lange termijn kan een verkeerde keuze van schoenen onomkeerbare gevolgen hebben. Zachte, lichte en comfortabele schoenen kunnen het ontstaan ​​van pijn voorkomen. Om professionele schoenen die aangepast zijn aan gevoelige voeten te kopen is het handig om te weten waar je op moet letten. Bij deze enkele handige tips:

Comfort is enorm belangrijk

Als je voor je werk de hele dag moet staan, is het kiezen van comfortabele schoenen essentieel. Let er dus bij het kopen van je schoenen op dat je als eerste de juiste maat kiest. Controleer of je tenen vrij kunnen bewegen om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt. Je moet ook een vinger tussen de schoen en je hiel kunnen laten glijden voor voldoende ruimte. Het kiezen van een verkeerde maat wat betreft de schoenenkeuze kan ernstige gevolgen hebben. Een verkeerde schoenmaat kan leiden tot:

-Een platte voet

-Een vervorming van de tenen

-Artritis van de grote teen

-Blaren

-Stressfracturen

-Kleine hak

Voor comfortabele schoenen die geschikt zijn om te staan, worden hoge hakken niet aanbevolen. Kies echter voor een schoen met een kleine hak. In tegenstelling tot platte schoenen zorgen deze modellen voor een betere bloedcirculatie en een rechte rug.

Optimale ondersteuning

Om de hele dag comfortabel te kunnen staan, moet je voet optimaal ondersteund worden. Dus kies bij zowel orthopedische sneakers, veiligheidsschoenen of andere schoenen voor een model met veters. Zorg er ten slotte voor dat de schoen goed gedempt is. Het dragen van inlegzolen van traagschuim wordt aanbevolen om de voeten overdag te ontlasten.

Flexibele materialen

Draag schoenen van zachte materialen om je voeten de hele dag comfortabel te houden. Ze moeten flexibel zijn aan de basis van de tenen. De hielkap daarentegen moet stevig zijn. De buitenzool moet in het midden licht kunnen buigen maar toch stijf zijn. Naast het veroorzaken van pijn, is een te zachte binnenzool een teken van een gebrek aan ondersteuning van de voetboog. Een steunzool geeft je voeten de stabiliteit die nodig is bij staand werken. Zachte materialen zorgen er ook voor dat je voeten niet samengedrukt worden. Zo voorkom je pijn die ontstaat doordat je voet tegen de schoen wrijft.

Goed ademend vermogen

Als jouw werk fysiek is, moeten je schoenen ook vocht kunnen afvoeren dat wordt veroorzaakt door transpiratie. Het dragen van een schoen met goed ademend vermogen garandeert je langdurig comfort gedurende de dag. Bovendien beschermt het je tegen vieze geuren en verlengt het de levensduur van je comfortabele schoenen. Slecht ademend vermogen kan leiden tot:

-Ingegroeide teennagels

-Wratten

-Nagelschimmel

-Voetschimmel

Reeds bestaande voetproblemen kunnen ook verergeren door het dragen van de verkeerde schoenen. Dit is met name het geval bij problemen zoals fasciitis plantaris, de doorn van Lenoire of een fractuur van de calcaneus.

Als je gevoelige voeten niet in standaard schoenen passen, kan staand werken al snel oncomfortabel of onmogelijk worden. Bepaalde vormen van de voet zoals platvoeten, brede of misvormde voeten kunnen invaliderend zijn. Om deze reden zijn er modellen van werkschoenen verkrijgbaar die zijn aangepast aan de verschillende gezondheidsproblemen van de voeten. Bij aanhoudende pijn kunnen ook op maat gemaakte orthopedische zooltjes worden aanbevolen. Het kiezen van een goed paar comfortabele schoenen is essentieel om in alle rust te kunnen werken zonder pijn.

Op allesoverschoenen.nl lees je nog meer handige tips over gevoelige voeten, voetklachten, schoenentrends etc. 

Reacties uitgeschakeld voor De juiste schoenen kopen als je veel staand werk doet