bezienswaardigheden new york
Travel

De leukste bezienswaardigheden in New York

New York, een van de grootste steden ter wereld, heeft ontzettend veel beroemde bezienswaardigheden en er is nooit genoeg tijd om ze allemaal te zien. Eén ding is zeker, en stedentrip naar New York zal heel anders zijn dan een vakantie naar één van de mooiste bounty eilanden ter wereld.  Sommige mensen komen hier om te genieten van de Broadway-shows, anderen komen speciaal om te winkelen en op zoek te gaan naar de beste restaurants… en velen komen gewoon om de bezienswaardigheden in New York te zien zoals het Vrijheidsbeeld, Empire State Building, Brooklyn Bridge, Central Park, de historische wijken en talloze wereldberoemde musea.

Veel van de beste plaatsen om te bezoeken in New York liggen op loopafstand van elkaar, of op slechts een klein eindje rijden, waardoor deze stad een genot is voor sightseeing. Sommige van de nieuwere toeristische attracties die de afgelopen jaren in New York zijn geopend, zoals de High Line en One World Observatory, bieden unieke perspectieven op de stad. Op elk moment van het jaar en op elk moment van de dag of nacht is er een eindeloze reeks dingen te zien en te doen in New York.

Het Vrijheidsbeeld

Het meest iconische gezicht van Amerika, het Vrijheidsbeeld, staat bovenaan de lijst met dingen die je in New York moet bezoeken. Het was Frankrijks geschenk aan Amerika. Gebouwd in 1886, blijft het een symbool voor vrijheid en is het een van de topattracties in NY. Je kunt het beeld vanaf het land zien, met bijzonder goede uitzichten vanaf Battery Park, op de zuidpunt van Manhattan. Om het Vrijheidsbeeld echt te waarderen, kun je echter het beste een korte boottocht naar Liberty Island maken en het van dichtbij bekijken. 

Een wandeling of koetsrit over de paden van Central Park is een must voor iedereen die New York City bezoekt. In de winter kun je er zelfs schaatsen op de Wollman Rink. Dit enorme park in het stadscentrum is een van de dingen die New York zo’n mooie en fijne stad maken. Naast het feit dat het een geweldige plek is om je midden in de stad in de natuur te begeven, heeft Central Park veel attracties, en de meeste zijn gratis. Als je het park op eigen houtje gaat verkennen, haal dan een kaart bij een van de bezoekerscentra.

Metropolitan Museum of Art

Het Metropolitan Museum of Art, oftewel de Met, werd opgericht in 1870 en is een van de beroemdste musea in de Verenigde Staten. De vaste collectie van The Met bevat meer dan twee miljoen kunstwerken, verspreid over een periode van 5.000 jaar. Hoewel het museum drie locaties heeft, is het middelpunt The Met Fifth Avenue. Hoogtepunten van de collectie zijn onder meer Amerikaanse decoratieve kunst, wapens en harnassen, kostuums, Egyptische kunst, muziekinstrumenten, foto’s en nog veel meer. The Met Cloisters, gelegen in Fort Tryon Park in het noorden van Manhattan, is een ander populair museum in New York. Deze tak van het Metropolitan Museum of Art richt zich op de middeleeuwse kunst en architectuur van Europa.

Het bijwonen van een Broadway-show is een van de leukste dingen om te doen in New York. Wereldwijd beschouwd als het toppunt van Amerikaans theater, is dit de plek om de nieuwste shows en langlopende klassiekers te zien.

De term Broadway verwijst naar Broadway-theater, dat een groot aantal theaterzalen in het Theatre District en in de straat van Broadway omvat. Voor de meest populaire shows moeten tickets ruim van tevoren worden gekocht. Andere legendarische plaatsen zijn onder meer het restaurant van Sardi, waar veel beroemde acteurs elkaar ontmoetten, en het Music Box Theatre, waar Irving Berlin in 1921 The Music Box Revue opvoerde!

Reacties uitgeschakeld voor De leukste bezienswaardigheden in New York