Uitjes

De leukste kerstmarkten in Duitsland

Jaarlijks rond de maand november dan beginnen de kerstkriebels al op te komen. Rond deze tijd zijn de meeste winkels ook al helemaal in kerstsfeer en is het tijd voor de start van de kerstmarkten. In Nederland en België worden inmiddels al vele kerstmarkten georganiseerd, maar ons andere buurland Duitsland springt er toch altijd weer met kop en schouders bovenuit. De Duitse kerstmarkten zijn erg gezellig met veel lekker eten en vooral het inrichten van de kerstentourage is iets waar de Duitsers goed zijn. Maar welke kerstmarkt in Duitsland moet je eigenlijk bezoeken?

De kerstmarkt van Dresden

Wil je een keer een bezoek brengen aan een heel authentieke kerstmarkt dan moet je de kerstmarkt van Dresden bezoeken. Deze kerstmarkt is ontstaan in 1434 en is daarmee de oudst bestaande kerstmarkt van Duitsland en misschien wel van heel Europa. Tijdens de kerstmarkt worden er ook diverse festivals georganiseerd, zoals het stollenfest. Dit moet je een keer gezien hebben, want er wordt dan een gigantische Duitse kerststof gemaakt.

De kerstmarkt van Düsseldorf

De kerstmarkt van Düsseldorf behoort tot de meest bezochte kerstmarkt van Duitsland. Het is ook een erg grote kerstmarkt met verschillende themadorpen, zoals de engelenmarkt en de sterrenmarkt. De kerstmarkt is uitgesmeerd over zeven verschillende plekken, maar op het centrale marktplein staat de hoofdkerstmarkt. Midden op het plein wordt een grote kerstboom neergezet, met daar omheen gezellige houten huisjes met puntdaken en sfeerverlichting van de kerstmarkt.

De kerstmarkt van Keulen

De kerstmarkt van Keulen is een bekende markt onder de Nederlanders en de Belgen en wordt vaak door hen bezocht. Aan de voet van de feestelijk verlichte kathedraal Vind je de kraampjes van de kerstmarkt in al even gezellige sfeerverlichting. Het bijzondere aan deze kerstmarkt is dat er ook plek is voor andere producten dan wat je normaliter gewend bent van de kerstmarkt. Er is een groot aanbod aan biologische producten en zijn ook twee alternatieve kerstmarkten waar jonge designers van hun producten af kunnen komen.

De kerstmarkt van Dortmund

Naast Düsseldorf heeft ook Dortmund een zeer grote kerstmarkt met jaarlijks meer dan 300 kraampjes. Bijzonder is dat de kerstmarkt gebouwd is rondom één van de grootste kerstbomen van Duitsland. De kerstboom is 45 meter lang en er hangen bijna 50.000 lichtjes en verlichte ornamenten in. Na een bezoekje aan de kerstmarkt van Dortmund kom je gegarandeerd met tassen vol weer thuis.

Reacties uitgeschakeld voor De leukste kerstmarkten in Duitsland