Living

De meerdere functies van tuinhuisjes in beeld!

Veel mensen denken bij een thuishuisje nog aan een krakkemikkig en vervallen houten huisje achter in de tuin. Meestal kom je er maar eens per jaar om voor het nieuwe seizoen alle tuingereedschap eruit te halen. Maar dit is verleden tijd hoor! De tuinhuisjes van tegenwoordig zijn hip, stijlvol en in allerlei modellen te verkrijgen. Of je nu een tuinhuis met plat dak wilt, een hellend dak of met een overkapping, het is allemaal mogelijk. Daarbij kan een tuinhuisje ook andere functies vervullen dan enkel een opslagruimte voor tuingereedschap. Voor welke functies gebruik jij je tuinhuisje?

Tuinhuisjes

Hoewel ze er soms op kunnen lijken, zijn tuinhuisjes niet te vergelijken met de tegenwoordig populaire blokhutten. Een tuinhuisje is meestal wat kleiner, en de constructie is anders. Wel zijn er talloze verschillende soorten tuinhuisje te verkrijgen. Met een mooi hellend dak met singles een tuinhuis met plat dak, maar je kunt ook een overkapping aan je tuinhuisje laten maken om onder te zitten. Ook kunnen de huidige tuinhuisjes voorzien zijn van veel glas. Eigenlijk is niets onmogelijk en kun je je eigen tuinhuisje op maat samenstellen.

Sauna in je tuinhuisje

Altijd al gedroomd van een eigen sauna, maar heb je daar thuis geen ruimte voor? Een tuinhuisje is de perfecte plek om eindelijk je eigen sauna te installeren. Sauna’s zijn meestal kant-en-klaar en gemakkelijk in je tuinhuisje te plaatsen. Houdt wel rekening met een goede stroomvoorziening.

Een werkplek in je tuinhuisje

Thuiswerken wordt tegenwoordig enorm gestimuleerd. Of misschien ben jij wel een ZZP’er? Dan heb je behoefte aan een goede werkplek thuis. Als je thuis geen ruimte hebt om je eigen kantoor in te richten, waarom trek je dan niet naar je tuinhuisje? Omdat een tuinhuisje meestal in de natuur van de tuin staat, doe je hier ook genoeg inspiratie op en kun je goed werken. Ook kun je hier beroepen als kapper, nagelsalon of schoonheidssalon beginnen.

Hobbyruimte

Veel mensen hebben een hobby die nogal wat ruimte in beslag neemt. Denk aan schilders, boetseerders of houtbewerkers. Als je je hobby thuis uitoefent, dan kan het lastig zijn als je alles weer moet opruimen en het niet kan laten liggen. Maak daarom van je tuinhuisje je hobbyruimte. Als je voor vandaag gedaan hebt, laat je alles lekker liggen om er een volgende keer weer mee verder te gaan en je houdt je huis schoon.

Reacties uitgeschakeld voor De meerdere functies van tuinhuisjes in beeld!