rondreis maken door china
Travel

De mooiste plekken van China

China, een land in Azië met de meeste inwoners ter wereld. Het is een land van grote steden en mooie landschappen. Omdat het zo groot is, en veel te zien is, staan hieronder de bezienswaardigheden, waar je echt geweest moet zijn, beschreven.

Beijing

Tijdens een rondreis in China, staat Beijing natuurlijk als eerste op je lijstje! Met de Chinese muur als bekendste bezienswaardigheid. De Chinese muur is ruim 6 kilometer lang en heel indrukwekkend om te zien.
Wanneer je in Beijing bent, mag je ook de verboden stad niet overslaan, tempel van de hemel, verschillende hutongs en de lama tempel zijn ook een aanrader!

rondreis in china

Chengdu

Chengdu is een andere grote en redelijk bekende stad in China. In dit deel van China staan ze bekend om het pittige eten. Het is de hoofdstad van de provincie Sichuan. Dit is een moderne en gezellige stad.
Hier kun je de pandaberen bekijken in een reservaat. En de bekende PandaBase waar ze baby panda’s fokken is een echte aanrader.
Verder kun je er naar gezellige traditionele theehuizen gaan en oude boeddhistische tempels bezoeken.

rondreis china

Hong Kong

Hong Kong is onwijs groot, doordat het uit verschillende eilanden bestaat, is het toch overzichtelijk. Kowloon, is het oudste stads gedeelte met meters hoge torenflats en piepkleine appartementen. Het is de moeite waard om door de straten van Kowloon te dwalen en het leven van Hong Kong te proeven.
De star ferry moet je zeker gedaan hebben, de veerpont van Kowloon naar Hong Kong Island. Je hebt een mooi uitzicht, op de skyline.
The Big Buddha op Lantau is zeker de moeite waard om gezien te hebben. Een groot Buddha beeld op hoogte met uitzicht over een mysterieus dal van bossen en een klooster. Heel bijzonder!
Dan heb je nog the Peak, met een treintje kun je deze berg op, waarna je een schitterend uitzicht over Hong Kong hebt, mits er geen smog in de lucht hangt! Anders zie je gewoon niks!

china rondreis

Xi’an

Het terracotta leger is na de Chinese muur de meest bekende bezienswaardigheid van China. Het terracotta leger zijn allemaal stenen soldaten bij elkaar, heel indrukwekkend om te zien.

china rondreizen

Lijiang

Een traditionele stad met smalle straatjes, oude houten gebouwen en kanalen. Wanneer je van cultuur houd, moet je deze stad zeker bezoeken!

Kortom genoeg te zien in China. Zorg dat je bovenstaande bezienswaardigheden niet overslaat!

Reacties uitgeschakeld voor De mooiste plekken van China