guerilla gardening
Living

De nieuwste tuintrend: guerilla gardening

Guerilla gardening. De nieuwste trend op het gebied van tuinieren. Je vraagt je misschien wel af hoe dat in zijn werk gaat. Dat begrijpen we, want het is geen bekend fenomeen. In dit artikel leggen wij je haarfijn uit wat guerilla gardening precies is en hoe jij het kan doen. 

Wat is het?

Guerilla acties houden in dat je met beperkte middelen een groot resultaat probeert te bereiken. Dit komt vooral in de marketing vaak voor, maar de laatste tijd ook bij tuinieren. Bij Guerilla gardening is het doel om meer groen te creëren in omgevingen waar dat niet bepaald gauw te vinden is. Dit is vaak in stedelijke omgevingen het geval. Vrijwilligers gaan groen creëren door overal kleine tuintjes aan te leggen. Ook worden verwaarloosde bloembakken opgeknapt. Guerilla gardening zorgt er dus voor dat de wereld beetje bij beetje weer groener wordt. 

Hoe word jij een guerilla gardener?

Stel, jij wilt nu een guerilla gardener worden, hoe pak je dat aan? De eerste stap is bepalen of je dit zelf wilt doen of met vrienden of familie. Samen is altijd gezelliger, maar tuinieren kan daarnaast ook best arbeidsintensief zijn. Als je dat hebt bepaald is de tweede stap je doel vaststellen. Waar wil jij aan de slag gaan? Welke planten ga je neerzetten? Dat zijn wel belangrijke punten om over na te denken. Tenslotte moet je nog je gereedschap verzamelen. Een schop, tuinhandschoenen, noem maar op. Alles wat je denkt nodig te hebben.

Ben jij van plan om met zwaarder gereedschap aan de gang te gaan, zoals een graafmachine? Dan moet je eerst een Klic-melding doen. In slechts vier stappen heb je al een Klic-melding aangevraagd. Je begint met het gebied te selecteren waar je machinaal gaat graven. Daarna selecteer je data wanneer je graafwerkzaamheden uit gaat voeren en welke werkzaamheden dat zijn. Vervolgens vul je je gegevens in en wie de Klic-melding ontvangt. Daaropvolgend betaal je voor het gebruik van Klic App en de melding en je bent klaar! Doe je de klic-melding via Klic App? Let op dat Klic App data levert via het Kadaster, maar niet handelt voor of namens het Kadaster.

Reacties uitgeschakeld voor De nieuwste tuintrend: guerilla gardening