badkamer met schuin dak
Living

De perfecte badkamer met een schuine wand

Veel badkamer in Nederland hebben een schuine wand of zijn geplaatst onder een schuin dak. Dit kan soms lastig zijn, zeker als dit invloed heeft op de stahoogte. Zeker in een wat kleine badkamer kan het lastig zijn, of als je zelf lang bent. Toch weten we zeker dat je een prachtige badkamer kan maken onder een schuin dak. Afgelopen jaren hebben we al verschillende badkamers met een schuine wand opgeleverd dus we weten precies waar we het over hebben.

De indeling van de ruimte

Het kan soms een uitdaging zijn om een badkamer met een schuin wand in te delen. Maar gelukkig zijn er veel mogelijkheden voor een praktische en mooie badkamer. Elk schuin wand is natuurlijk anders, en de stahoogte is het belangrijkste uitgangspunt van wat er in het ontwerp mogelijk is. Want je wil vooral je hoofd niet stoten als je de douche instapt! Je kan uitgaan van een hoogte van minimaal 2 meter bij een wastafel en douche. Zolang je daar rekening mee houdt kan je spelen met de rest van de indeling van de ruimte.

Bad onder het dakraam

Onder de meeste schuine wanden kan er prima een bad worden geplaatst. Alleen voor het in- en uitstappen heb je ruimte nodig, maar verder niet. Als je een dakraam hebt kan het ook heel gaaf zijn om een bad eronder te zetten. Zo kan je als je ’s avonds in bad zit naar de sterren kijken, wie wilt dat nou niet?

Wastafel onder een schuin dak

Het is een uitdaging om een badkamer met een schuine wand zo optimaal mogelijk in te delen. Door creatief met de ruimte om te gaan is er heel veel mogelijk! Plaats bijvoorbeeld onder het schuine gedeelte een badmeubel geplaatst en kies voor losse scheerspiegels in plaats van een vaste spiegel. Door te kiezen voor spiegels met led verlichting is er geen aparte verlichting meer nodig. 

Bezoek onze showroom

Hopelijk hebben we laten zien dat een badkamer met een schuine wand helemaal geen probleem hoeft te zijn.  Sterker nog: een badkamer kan er juist mooier van worden! Het vraagt een beetje creativiteit om de ruimte optimaal te kunnen benutten. Vind je dit lastig? Maak dan snel een afspraak bij een sanitairwinkel van Sani4all bij jou in de buurt. Onze adviseurs maken geheel vrijblijvend een 3D-ontwerp op maat (t.w.v. €150) zodat je meteen ziet hoe jouw badkamer wordt. Zo kun je gelijk nadenken over de aankleding van de ruimte!

Reacties uitgeschakeld voor De perfecte badkamer met een schuine wand