witte wijn
Hip and happening

De perfecte voorjaarswijnen

Wie kijkt er niet uit naar het voorjaar? De dagen worden langer, er komen voorzichtig knoppen aan de bomen en planten en je kunt langzaam gaan dromen van lange zonovergoten dagen. Daarom tippen we drie wijnen voor een aantal ‘eerste keren’ die je dit voorjaar gaat meemaken. 

De eerste keer borrelen in de tuin

Het is volop lente. Vrienden komen langs om in de tuin te borrelen, het is tenslotte nog heerlijk weer. Wat schenk je? Zorg dat je voor dit soort gelegenheden wijn van Pinot Grigio druiven in huis hebt. Kies bijvoorbeeld voor Pinot Grigio uit Italië. Het merendeel van de Pinot Grigio die daar gemaakt wordt, komt uit de streek Veneto. Deze wijnen zijn licht van kleur, stuivend fris en hebben een mooie smaak van citrusfruit en mineralen, waardoor bijna iedereen Pinot Grigio lekker vindt. Komt er een hapje op tafel? Een goede Pinot Grigio heeft genoeg structuur om zich toch staande te houden. Vergeet niet de wijn ’s middags al koud te zetten, want van een Pinot Grigio geniet je het meest als je die lekker gekoeld schenkt.  

De eerste keer barbecueën 

We houden van barbecueën. Nederlandse weerberichten melden niet voor niets een ‘barbecue cijfer’! Volgens velen de leukste en lekkerste manier om een mooi stuk vlees, vis of groentes te bereiden. Want de tijd dat we alleen vlees op de barbecue grilden, is natuurlijk voorbij. Welke wijn is het lekkerst bij de barbecue? Als je zin hebt in rood, ga dan eens voor een Shiraz. Wijnen van dit druivenras hebben een uitbundige, kruidige geur met rood en donker fruit. Meer oren naar witte wijn? Koop dan een Chardonnay wijn. Van dit druivenras wordt over heel de wereld wijn gemaakt, maar ga bij de barbecue voor een volle stevige Chardonnay, zoals die uit Californië. Die wijnen zijn vol, hebben de geur van rijpe appels, tropische vruchten en hebben een boterachtige structuur gekregen doordat de wijn op hout gerijpt is. 

De eerste keer naar het strand

Hoewel het in de lente soms nog fris aan kan voelen op een uitgestrekt strand, bieden de vele strandtenten langs de Nederlandse kust genoeg plekjes waar je heerlijk uit de wind een lekker glas wijn kunt drinken. Maak dat feestje compleet met een glas mousserende wijn. Prosecco bijvoorbeeld. Uit de eerdergenoemde Italiaanse wijnstreek Veneto, wordt naast witte wijn ook die bekende mousserende wijn gemaakt. Deze licht fruitige bruisende allemansvriend met de smaak van appel en peer is een perfecte begeleider voor een zonovergoten middag.  

Reacties uitgeschakeld voor De perfecte voorjaarswijnen