Interior,  Living

De trends op het gebied van vloertegels

De tegeltrends voor 2023 laten zien hoe dit duurzame onderdeel van onze huizen voortdurend opnieuw kan worden uitgevonden om de look en feel van je huis te transformeren, van de badkamer tot de keuken tot de woonkamer. Tegels behoren tot de meest decoratieve en veelzijdige oppervlakte afwerkingen en zijn al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van interieurs, met een evolutie van vormen, maten, materialen, kleuren en patronen. Vloertegels zijn zowel mooi als slijtvast en extreem duurzaam en zijn een geweldige manier om op een stijlvolle manier nieuw leven in huis te blazen.

Voor de tegeltrends van 2023 hebben we met verschillende experts gesproken en enkele van onze populaire looks verzameld. Of je nu houdt van een typisch Victoriaanse vloertegel of van de afwerking van een ambachtelijk geglazuurd ontwerp, deze opwindende, opkomende trends omvatten een scala aan stijlen en afwerkingen. Bij het kiezen van tegels voor jouw huis zijn de belangrijkste aspecten waarmee je rekening moet houden het tegelmateriaal en de afwerking, de grootte, de kleur, het patroon, de lay-out en uiteindelijk het algehele uiterlijk en de impact die je met het ontwerp wil bereiken.

Van muren tot vloeren, werkbladen en allerlei soorten oppervlakken, tegels kunnen worden gebruikt om prachtige textuur, indrukwekkende kleuren en artistieke patronen aan het huis toe te voegen, maar ook om lagen van sterke bescherming te creëren. Met zoveel veranderende trends en stijlen om uit te kiezen, kunnen deze tegeltrends voor 2023 je helpen jouw selectie te verfijnen en op de hoogte te blijven van het nieuwste op het gebied van vloertegels.

Getextureerde tegels

Je zou kunnen zeggen dat welke tegel je ook kiest, het ontwerp, textuur en dimensie aan een kamer zal toevoegen, maar recente tegeltrends laten zien dat steeds meer mensen kiezen voor tegels met meer onregelmatige oppervlakken in plaats van gladde en strakke tegels. Van meer rustieke stijlen met een subtiele textuur, tot spectaculaire 3D-ontwerpen met verhoogde details, groeven en vormen, dergelijke ontwerpen kunnen een opvallend gevoel van diepte en beweging creëren in een kamer.

‘Checkerboard’

We weten allemaal dat checkboard ofwel ‘dambord’ de mode- en interieurwereld de afgelopen jaren stormenderhand heeft veroverd, en of je het nu leuk vindt of niet, dit klassieke patroon blijft bestaan ​​in 2023. Of je nu kiest voor een meer traditioneel zwart-wit palet of een combinatie van levendige, moderne kleuren, een dambordpatroon kan een mooie, grafische toets aan een ruimte toevoegen.

Checkerboard, ooit onderdeel van traditioneel design, is nu uitgegroeid tot een geheel eigen trend en is een van de populairste oppervlakte- en tegeltrends in badkamers en keukens. We moeten ook vermelden dat strepen net zo populair zijn, en voor de ultieme combinatie kunnen de twee met elkaar worden gemixt. Ook al is zwart wit een van de meest populaire keuzes, er is veel variatie in kleur, maat en materiaal, dus je kunt echt een volkomen uniek dambord tegelontwerp in je huis creëren.

Artistieke vloeren

Gewaagde kleuren en patronen zullen in 2023 populair en gewild blijven. Mensen willen hun eigen persoonlijkheid en stijl aan hun huis toevoegen, afstand nemen van grijstinten en subtiele kleurencombinaties om een ​​levendiger, geïnspireerd kleurenpalet neer te zetten. De toevoeging van een patroon, of het nu gaat om een ​​hele vloer, een complete muur of gewoon een opvallende betegelde achterwand, kan een kamer een individuele en unieke flair geven… ideaal in combinatie met andere texturen en meubels voor een algeheel uitnodigende uitstraling!

Reacties uitgeschakeld voor De trends op het gebied van vloertegels