jongens schoenen
Fashion

De trends voor kinderschoenen voor de zomer van 2021!

In de mode verschuiven de trends, zo ook bij jongens schoenen en kinderschoenen in het algemeen. Vast waarde is hierbij wel dat die trends minder snel veranderen dan bij volwassenen. Daarnaast zijn er bepaalde vereisten voor kinderschoenen, zoals het gewicht of flexibiliteit. We keken bij experts als https://www.shoesme.nl/ om te zien wat de trends op het gebied van kinderschoenen zijn voor de zomer van 2021.

Stoere prints en veel kleur

Voor de allerkleinsten zien we ook dit jaar weer veel kleur, afgewisseld met patronen zoals luipaard- en zebra print. Ook voor de wat ouderen kinderen is de trend dit jaar veel kleur, dit geldt dan voor de sneakers. Wat betreft leren schoenen zien we veel (lichte) bruintinten, zoals khaki en mocca. De sneakers voor meisjes kennen veel glitters en ook hier komen de patronen weer naar voren. Ondanks deze glitters en patronen zijn de sneakers voor de meisjes toch stoer te noemen.

Bulky sneaker ook bij kinderen nog steeds populair

In die sneaker trend bij kids, zien we voor een deel dezelfde trends als bij volwassenen. Denk daarbij aan bulky sneakers, met een grove zool. Gelukkig wordt er tegenwoordig veel techniek in schoenen toegepast, waardoor de schoenen groot ogen, maar licht aanvoelen. Ook in de bulky sneaker trend zien we dat een deel hiervan bestaat uit schoenen met klittenband.

De sportieve skate look sluit erg goed aan bij de zomer en is ook nog eens praktisch

Naast de ondertussen bekende bulky sneaker trend zien we deze zomer een andere sportieve trend binnen het segment van kinderschoenen: de zogenaamde ‘sportieve skate look.’ Eigenlijk helemaal niet vreemd want skate schoenen zijn vaak extra versterkt en zo’n lage, basic sneaker is perfect voor in de zomer. Zeker als deze van bijvoorbeeld canvas is gemaakt en hierdoor lekker luchtig aanvoelt. Het zijn de perfecte schoenen om in te rennen, klimmen en spelen. Zijn ze hierdoor vies geworden? Dan kun je ze gewoon in de wasmachine gooien!

Witte schoenen zien we in alle segmenten sterk vertegenwoordigd

Wat betreft die skateschoenen zijn de overheersende kleuren zwart, navy blauw en wit. Wit is sowieso aan een opmars bezig. Waar deze kleur vroeger vaak werd ontweken in het segment van kinderschoenen, zien we dat wit steeds belangrijker wordt. Ook bij de meisjes sneakers zien we erg veel witte modellen. Ideaal voor de zomer en door materialen en canvas en leer ook nog eens makkelijk schoon te maken. We zien bij deze witte sneakers wel vaak één of twee, meestal fellere, steunkleuren. Veel voorkomende steunkleuren voor jongens hierbij zijn neon, en bij meisje zien we veel pastelkleuren in combinatie met witte schoenen.

Felle opvallende kleuren en pasteltinten

Naast de bovengenoemde steunkleuren, zien we dat kleur sowieso een belangrijke rol vervult in de zomercollecties van kinderschoenen. Of het nu felle, opvallende kleuren zijn of juist wat zachtere, pasteltinten: deze zomer kan het allemaal. Daarnaast komen veel merken met toffe color blockings bij sneakers.

Een trend onder kinderschoenen die we elk jaar zien is de zogenaamde ‚mini me’ trend, of te wel: hetzelfde schoeisel als papa of mama draagt. Denk daarbij aan laarsjes of hoge boots voor meisjes. Veel merken van kinderschoenen passen hun collectie aan, aan de dames- en herenschoenen zodat vader, moeder en kind met een matching look over straat kunnen. Andersom zien we ook dat bekende merken voor volwassen schoenen met kinder maten komen en op die manier een nieuwe doelgroep aan hun kunnen verbinden.

Reacties uitgeschakeld voor De trends voor kinderschoenen voor de zomer van 2021!