DIY,  Living

De tuin, een plek waar je optimaal van moet genieten

Merk jij het ook al? De dagen worden langer, je kunt weer zonder jas naar buiten, de bloemen zijn weer gaan weer bloeien en de vogels zijn weer volop te horen wanneer je het raam open doet. De lente is aangebroken en heeft ons al voorzien van een aantal stralende dagen. Hopelijk wordt de zomer net zo mooi en krijg je de kans om dit jaar optimaal van jouw tuin te kunnen genieten. Mocht jouw tuin nog niet relax proof zijn of nog niet helemaal naar jouw wens zijn, dan zijn hier enkele tips die zeker zullen helpen om jouw tuin te kunnen omtoveren tot een oase vol rust.

Aan de slag!

Haal die bezem eens door de tuin! Een opgeruimde tuin ziet er niet alleen beter uit, het kan ook ontspannend werken om even goed al dat onkruid eruit te trekken dat er alweer veel te lang staat. Je zult merken wanneer jij in je opgeruimde tuin zit, dat het een stuk fijner aanvoelt dan toen je tuin nog vol stond met die vervelende planten die je steeds maar stonden aan te staren.

Tijd voor iets nieuws?

Misschien zit je er al heel lang over na te denken en wil je deze zomer echt eens iets nieuws doen met je tuin. Online kun je veel inspiratie opdoen en wie weet kom je op deze manier wel jouw ideale droomtuin tegen. Probeer dan eens te kijken of je jouw droomtuin kan gaan visualiseren door middel van het maken van moodboards, of tekeningen. Op deze manier geef je al meer vorm aan je nieuwe tuin en zal het straks makkelijker zijn om echt die stap te nemen tot het omtoveren van jouw droomtuin. Wie weet denk je al heel lang aan een nieuwe terrasoverkapping of een mooie vijver. Door het te visualiseren en het tot leven te brengen, zal je alleen maar enthusiaster worden en is het niet erg als het deze zomer nog niet af zou kunnen komen. Jij kan in ieder geval lekker wegdromen bij jouw nieuwe droomtuin en voor je het weet staat die nieuwe terrasoverkapping er!

Reacties uitgeschakeld voor De tuin, een plek waar je optimaal van moet genieten