goed dieet om af te vallen
Food,  Health

De vier populairste diëten voor je op een rijtje

Het volgen van een dieet, zeker in het voorjaar en de zomer, is al jarenlang erg populair in Nederland. Als de zonnige maanden voor de deur staan en de tijd van strand en zwembaden weer aanbreekt, wil je er natuurlijk tiptop uitzien. Maar wat is een goed dieet om af te vallen? Welk dieet past bij mij? Veel mensen vinden het juiste dieet kiezen maar een lastige opgave. Daarom hebben we de vier populairste diëten die je helpen om te beginnen met diëten, voor jou op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee en kom straks ook strak en op het juiste gewicht voor dag!

1. Het Cambridge-dieet: snel afvallen

Als je jezelf de vraag stelt ‘ Welk dieet past bij mij? ‘, dan is het Cambridge-dieet zeker het overwegen waard. Dit dieet staat bekend als een goed dieet om af te vallen. Dit dieet staat erom bekend dat je razendsnel afvalt, namelijk gemiddeld zo’n 6 tot 10 kilogram per maand. Hoe dat kan? Vooral doordat dit dieet als maximum inname een grens van 500 kilocalorieën per dag stelt. Hierdoor vliegen de kilo’s er als een raket af! Je eet tijdens het Cambridge dieet met name caloriearme repen, soepen en drankjes. Toch lopen de meningen over dit dieet uiteen. Er zijn specialisten die twijfelen aan de gezondheid van dit dieet, omdat je wel erg weinig binnenkrijgt.

2. Eet de Helft-dieet

Een populaire manier om te beginnen met diëten is het Eet de Helft-dieet. Wil je het juiste dieet kiezen, dan is dit dieet zeker het overwegen waard. Het is een eenvoudig uit te voeren dieet, want feitelijk et je van alles wat je eerder at gewoon de helft. En halveer ook de alcoholconsumptie. Effectief, want de bedenker van dit concept, de Franse kok Gérard La Moitié viel hiermee in korte tijd ruim 14 kilogram af.

3. Het Vastendieet

Wellicht het populairste dieet op dit moment is het Vastendieet, een bewezen goed dieet om af te vallen. Dit dieet werkt als volgt: mannen mogen op twee dagen maximaal zeshonderd 600 kilocalorieën nuttigen, vrouwen niet meer dan vijfhonderd. De andere vijf dagen van de week mag je eten zoals je normaal doet. Dit dieet blijkt effectief te zijn: het zorgt voor snel gewichtsverlies, terwijl ook het risico op ziekten afneemt.

4. Het Oerdieet

Dit dieet – ook wel paleodieet genoemd – heet zo, omdat je eet zoals onze prehistorische voorouders aten. Je eet vooral noten, fruiten en groente, mager vlees en zeewier. Met dit dieet val je niet alleen snel af, maar krijg je ook veel mineralen, vezels, goede Omega 3-vetzuren en andere vitamine binnen!

Reacties uitgeschakeld voor De vier populairste diëten voor je op een rijtje