vloerkleden trends 2021
Interior

De vloerkleden trends van 2021

Vloerkleden treffen we al decennialang in de Nederlandse woningen aan. Echter is de keuze de laatste 10 jaar veel groter geworden. Waar we vroeger vooral Perzische tapijten zagen kun je tegenwoordig vloerkleden vinden in elke vorm, formaat, kleur en patroon. Wat zijn echter de trends op het gebied van vloerkleden op dit moment? Om deze vraag te kunnen beantwoorden keken we bij experts en onze bevindingen vind je hieronder.

Naast het feit dat een vloerkleed een echte eyecatcher kan zijn en een toevoeging aan het interieur, heeft deze ook een praktische functie: je voeten warm houden. Vandaar dat we vloerkleden ook steeds vaker in slaapkamers aantreffen. Heerlijk om niet meteen je voeten op de koude vloer te moeten zetten als je ’s ochtends op staat.

Voor het vloerkleed op die slaapkamer, zien we steeds vaker een vloerkleed met een vintage look gebruikt worden. Dat staat zo gezellig in huis, doordat deze warme kleurtonen heeft en vaak een vertrouwd, ouderwets patroon. En weet je wat ook zo leuk is? Een vintage vloerkleed past bij vrijwel iedere woonstijl – van een landelijk interieur tot juist een modern interieur.

Hoogpolige vloerkleden

Ben je op zoek naar het ultieme zachte gevoel onder je voeten of een heerlijk kleed om voor de televisie op te liggen? Dan is een hoogpolig vloerkleed zeker iets voor jou! Zó comfortabel onder je bed of je bank – je wilt niet meer zonder als je dat gevoel van luxe eenmaal hebt ervaren. En dat is niet alles: zo’n kleed zorgt ook voor meer sfeer in het interieur. Zeker als je een moderne vloer hebt van bijvoorbeeld steen of beton staat een hoogpolig vloerkleed erg goed.

Is een rond vloerkleed iets voor jou?

Een van de grootste trends van dit moment is het ronde vloerkleed op de grond. Echt weer even iets anders dan de gebruikelijke vierkante of rechthoekige vorm. Op deze manier haal je dus een absolute eyecatcher in huis! Ronde designs zijn stijlvol waar je maar niet op uitgekeken raakt – zeker als je zo’n kleed bijvoorbeeld in je favoriete patroon of kleur in huis haalt.

De vloerkleden trends van 2021

Een natuurlijke look past heel goed bij de deze tijd. Niet zo gek dus dat we dat dan ook terug zien in de trend van de natuur vloerkleden! Back to basics – en juist dat kan zo krachtig staan in je interieur. Waar je precies aan moet denken? Een vloerkleed van zeegras, kokos of jute bijvoorbeeld. Zo’n robuust vloerkleed is ook nog eens hartstikke sterk: daar heb je echt lang plezier van!

Reacties uitgeschakeld voor De vloerkleden trends van 2021