voordelen van een open haard
Living

De voordelen van een openhaard in huis

Doet een openhaard jou nog altijd denken aan je weekendje in de Belgische Ardennen of je vakantie in het hoge Noorden? Maar waarom zou je zelf geen openhaard in huis halen? Het heeft alleen maar voordelen en je kunt een hele winter lang van de gezellige sfeer rond de haard genieten. Wij zetten voor jou alvast een aantal redenen op een rijtje waarom je zou kiezen voor een open haard. Kijk jij nu al uit naar de lange maar warme gezellige winteravonden?

1. Gezelligheid troef

Hier bestaat geen discussie over: een openhaard is gewoon gezellig. Rustig genieten van de warmte, kijkend naar het spel van de vlammen: het blijft tot de verbeelding spreken. Ook de geur van hout is een pure verwennerij. De warmte van een haard is veel meer aanwezig dan de warmte van centrale verwarming met radiatoren. Iedereen kent het: na een lange winterwandeling binnenkomen en je gezellig aan de haard warmen. Dit gevoel is gewoon onbetaalbaar.

voordelen open haard

2. Goedkoop en ecologisch stoken

Hout is nog altijd één van de goedkoopste manieren om je huis te verwarmen. Misschien heb je wel hout van je eigen boomgaard of bos, of je krijgt hout van je buren? Maar ook al heb je zelf geen hout en je moet hout kopen, dan nog is hout een goedkope verwarmingsbron. Ga bijvoorbeeld eens een kijkje nemen bij Openhaardhout-gigant.nl voor goedkoop hout. Met wat geluk kun je nog een aanzienlijke korting in de wacht slepen. Tegenwoordig wordt brandhout vooral uit gecontroleerde bosbouw verkregen. Door te verwarmen met hout draag je bij aan een ecologisch verantwoorde manier van stoken.

3. Een meerwaarde voor je woning

In de immobiliën-wereld komen ze er dagdagelijks mee in aanraking: een huis met een openhaard is meer waard. Met andere woorden: middels een kleine investering waar je tenslotte zelf ook veel plezier aan beleeft, verhoog je de waarde van je woning. Bovendien is een haard in een kamer heel stijlvol. De schoorsteenmantel is nog altijd een vrij gewild item in de Nederlandse huiskamers. Tegenwoordig vind je schoorsteenmantels in alle stijlen: modern, traditioneel, industrieel of retro bijvoorbeeld. Zo kun je je haard perfect laten aansluiten bij je interieur.

Als je kiest voor een openhaard, kies je voor gezelligheid, stijl en goedkoop.

Reacties uitgeschakeld voor De voordelen van een openhaard in huis