pvc visgraat
Living

De voordelen van een pvc vloer op een rijtje

Pvc staat voor polyvinylchloride, een erg gemakkelijk te bewerken materiaal. De afgelopen jaren zijn pvc vloeren erg populair geworden. Waar laminaat lange tijd de voorkeur had, zien we nu dat pvc net zo populair is en zelfs populairder dan bijvoorbeeld hout en vinyl. Pvc vloeren heb je in allerlei stijlen, van een laminaat uitstraling tot een betonlook. Een eerste verschil dat direct opvalt tussen een pvc- en een laminaat vloer, is de dikte. Laminaat bestaat namelijk uit meerdere lagen die op elkaar geperst worden, hierdoor is een laminaat vloer een stuk dikker dan een pvc vloer. Daarnaast heeft een pvc vloer erg veel andere voordelen, hieronder lees je welke.

Het leggen van een pvc vloer

Laminaat heeft een kliksysteem, waarbij je de planken in elkaar klikt en zo de vloer legt. Een pvc vloer die optie ook, maar dit type vloer kan ook verlijmd worden. Vaak wil dit echter wel zeggen dat de ondergrond vlak en schoon moet zijn. Zeker als de betonnen ondervloer al wat ouder is, is dat het geval. Het schoonmaken moet gebeuren omdat anders de lijm niet plakt. Heb je een oude betonnen ondervloer? Dan zul je waarschijnlijk eerst een dunne laag egaline moeten aanbrengen, zodat de lijm goed houdt. Als je de nieuwe pvc vloer over de oude, bijvoorbeeld houten, vloer heen legt, heb je dit probleem meestal niet. Aangezien een pvc vloer erg dun is, kiezen mensen vaak voor de laatste optie.

Een pvc vloer ligt direct op de ondervloer, wat hem stiller maakt

Aangezien je een pvc vloer direct op de ondervloer legt, in tegenstelling tot laminaat dat door het kliksysteem vaak zweeft, levert dit minder geluid op. Sterker nog, een pvc vloer is een van de meest geluidsarme vloeren die er is. Dit maakt een pvc vloer erg bruikbaar in een flat of appartement. De onderburen zullen minder last van je hebben.

Een pvc vloer in combinatie met vloerverwarming

Het feit dat een pvc vloer dun is, maakt hem ook erg bruikbaar in combinatie met vloerverwarming. De vloer wordt namelijk rechtstreeks op de ondervloer bevestigd, waardoor de warmte daar snel doorheen kan komen. Aangezien er normaal gesproken veel rendement verloren gaat bij het aanzetten van de vloerverwarming, is een pvc vloer duurzaam.

Goed beschermt door de PU-beschermlaag

Een pvc vloer is erg sterk, krasvrij en gaat ontzettend lang mee. Zo’n vloer heeft namelijk een PU-beschermlaag, die tegen veel bestand is. Zodoende kan de vloer goed tegen intens gebruik, of krijg je niet makkelijk beschadigingen of krassen door bijvoorbeeld spelende kinderen of huisdieren.

Reacties uitgeschakeld voor De voordelen van een pvc vloer op een rijtje