de voordelen van hairextensions
Fashion

De voordelen van hairextensions op een rijtje

Waarom kiezen voor hairextensions laten zetten? 

Vind jij jouw haar veel te kort en schiet het met het groeien niet erg op? Zit er te weinig volume in waardoor het niet goed wil of blijft zitten? Of wil je voor een speciale gelegenheid eindelijk eens mooi, golvend haar hebben? Dan is het te overwegen om hairextensions aan te laten brengen. De meest voorkomende reden voor vrouwen om gebruik te maken van hairextensions is om het haar te verlengen (dit kan tot maximaal 60 cm) of om het eigen haar meer volume te geven. Het is namelijk een feit dat 50% van de vrouwen te maken krijgt met een vermindering van het aantal haren in de loop van de tijd. Je kunt ervoor kiezen om een aantal strengen haar in een andere, opvallende kleur toe te voegen aan je kapsel, of om je gehele haar te voorzien van extentions. Hoewel strengen in een extreme kleur het meest opvallen en modieus kunnen zijn, wordt meestal gekozen voor een natuurlijke look. 

De voordelen van hairextensions 

De voordelen van hairextensions in je haar zijn talrijk. Hieronder de belangrijkste op een rijtje gezet; 

  • Je kunt het haar een andere structuur geven zonder chemische bewerkingen, denk aan krullen of golven
  • Het geeft je haar meer volume, maakt het dikker en zorgt voor een vollere bos
  • Het kan het haar langer maken zonder hiervoor te sparen
  • Je kapsel blijft beter in model doordat het haar van de extentions stevig van structuur is
  • Het is mogelijk het haar plaatselijk een modieuze kleur te geven zonder chemische behandeling
  • Het zorgt voor kapsels die op een natuurlijke manier niet zomaar te verkrijgen zijn
  • Je kunt kleine, kale plekken of kleine littekens verbergen
hairextensions laten zetten

De verschillende soorten hairextensions laten zetten 

Hairextentions kun je krijgen in verschillende soorten, kleurstellingen en lengtes. Ze kunnen stijl zijn, krullend of eventueel krullend worden gemaakt. Er zijn hairextensions die gemaakt zijn van echt haar wat meestal uit andere landen wordt verkregen. Er zijn synthetische extensions en daarnaast zijn er nog extensions die bestaan uit modieuze materialen zoals wol. In zijn algemeenheid zien extensions van echt haar er natuurlijker uit en blijven ze langer zitten dan die van synthetisch haar. 

Hoe worden hairextensions verwerkt in je haar? 

Je kunt kiezen voor extentions die op een reepje stof zijn vastgemaakt en zo als een soort matje in je haar worden vastgezet. Deze vorm is makkelijk in te zetten omdat een groot stuk haar in een keer wordt vastgemaakt in je eigen haar. Er zijn ook kleine, losse plukjes die per lokje worden vastgezet in je haar. Dit is veel arbeidsintensiever maar ziet er natuurlijker uit omdat je de extensions minder goed ziet zitten. Hairextensions laten zetten is eenmalig een lang karwei en kan wel drie tot vijf uur duren. Wanneer je ze thuis echter op de goede manier behandeld blijven ze erg lang goed en kunnen ze soms minimaal een jaar blijven zitten.

Reacties uitgeschakeld voor De voordelen van hairextensions op een rijtje