iedere dag even mediteren
Health,  Tips

De voordelen van mediteren op een rijtje

Wie denkt dat mediteren alleen wordt gedaan door yogi’s, yogini’s of zweefteven, heeft het helemaal mis. Meditatie is hot! En dat is niet zonder reden. Hier volgen de voordelen van een dagelijkse meditatiesessie…

Momentje voor jezelf 

In plaats van een soepje om vier uur ’s middags, kun je beter iedere dag even mediteren. Al is het maar een kwartiertje. Zorg voor een rustige omgeving (desnoods op het toilet), ga makkelijk rechtop zitten en sluit je ogen. Luister alleen naar je ademhaling en bij iedere gedachte die in je hoofd op komt, denk je: Nu even niet! Maak je hoofd leeg. Dit is even wennen, maar geef het kans. Leer mediteren. Je zult zien dat het steeds makkelijker wordt.

Ont-stress jezelf 

Iedere dag even mediteren vermindert stress. Niet alleen in je hoofd maar ook in je lichaam. Door dagelijkse spanningen en drukte heb je de neiging om verkrampt door het leven te gaan. Wederom, niet alleen psychisch maar juist ook lichamelijk. Stress heeft een negatief effect op je algeheel welbevinden en door een dagelijkse meditatiesessie kies je ervoor om bewust even niet bezig te zijn met jouw stressfactoren. Dus leegmaken dat hoofd en ontspan je nek en schouders.

Verblijd jezelf 

Doe een korte ochtendmeditatie. Sta een half uurtje eerder op, voordat de rest van het gezin echt wakker wordt en er van alles van je wordt verlangd. Zo kun je helemaal zen aan je dag beginnen. Ochtendhumeur verdwijnt hiermee als sneeuw voor de zon. Meditatie zorgt ervoor dat positieve energie jouw chakra’s vult en je zult een blijer mens worden.

Aanvaard jezelf 

Leer mediteren, het brengt echt zoveel meer balans in je leven, in je zelfbeeld. En door op deze positieve manier met jezelf bezig te zijn, leer je jezelf ook te aanvaarden. Met alle (on)hebbelijkheden die jou maken wie je bent. Een dagelijkse meditatiesessie helpt jou om vanuit een innerlijke rust, jezelf en gebeurtenissen op een afstandje te ervaren. Hierdoor komt acceptatie en aanvaarding in een heel ander daglicht te staan.

Mediteren voor beginners 

Ben je niet bekend met meditatie maar wil je wel graag helemaal zen aan je dag beginnen, dan heb je talloze mogelijkheden. Er zijn boeken, Youtube- filmpjes, artikelen, workshops maar ook cursussen Mediteren voor beginners. Kijk wat aansluit op jouw mogelijkheden en word “zen”.

Namasté.

Reacties uitgeschakeld voor De voordelen van mediteren op een rijtje