meubels maken met pallets
Living

De wondere DIY-wereld van pallets in je interieur

Een van de laatste trends die je zult tegenkomen voor het interieur is het gebruik van pallets. DIY met pallets zorgt voor een creatief en speels geheel. Hier vind je enkele leuke DIY tips met pallets om toe te passen in je huis. 

Een sfeervolle salontafel

Je kunt van pallets een stijlvolle salontafel maken, zo heb je een stuk gezelligheid voor je bank en iets echt unieks. Je kunt de pallets op elkaar stapelen en bepalen hoe hoog je de pallets stapelt. Maar je kunt de planken uiteraard ook op maat zagen, bijvoorbeeld om diverse kleinere tafels te maken waar je je drinken op kunt zetten. 

Stijlvolle duurzame kasten

Je kunt diverse meubels maken met pallets, waaronder ook kasten. Door de pallets op maat te zagen kan je een open kast maken waarin je diverse spullen kunt plaatsen. Hierbij kan je natuurlijk de kasten nog meer sfeer geven door ze een nieuwe verflaag te geven. Of een stoere grey/whitewash voor een unieke uitstraling. Als je DIY met pallets begint, kan je het zelf zo gek en leuk maken als je wilt. En je zult je gasten versteld doen staan. Je kunt natuurlijk ook online inspiratie opdoen naar te gekke designs. 

Je bed in een nieuw jasje

Nog een leuke kandidaat op het lijstje van DIY tips met pallets is je bed. Je kunt namelijk diverse pallets stapelen en hier een matras op plaatsen om zo een uniek bed te hebben. Of je maakt een stevige ombouw met hoofdbord en beduiteinde. Zo heb je een mooie grote eyecatcher in de slaapkamer. Let er wel goed op dat je splinters in het houtwerk voorkomt/wegwerkt. 

Lekker languit op een pallet bank

Wil je een opvallend meubelstuk in de woonkamer? Waarom kies je dan niet voor een pallet bank? Als je toch lekker bezig bent met meubels maken met pallets, dan kan je ook de bank aanpakken. Net als bij je bed kan je diverse pallets op elkaar zetten waarbij je een zachte ondergrond gebruikt om zo een originele bank neer te zetten. Omdat je geen vaste vorm hebt zoals bij een reguliere bank, kan je de bank ook aanpassen naar grootte, mocht je toch meer ruimte willen hebben. 

Aan de muur

Pallets in je interieur kan je zelfs op andere manieren toepassen als staande meubels. Wat dacht je van een leuke wanddecoratie? Maak diverse kleine kastjes op maat van een pallet waar je leuke accessoires kunt plaatsen. Of wellicht is het een leuk idee om hele pallet op te hangen en hier juist weer leuke spullen op te hangen. Denk aan foto’s, posters of andere spulletjes. 

pallets in je interieur

In de tuin

Op zoek naar een leuke loungeset? Sla de gebruikelijke tuinsets eens over en kies voor de DIY klus met pallets. Je maakt met gemak een leuke tafel waarbij je ook tuinstoelen creatief in elkaar kunt zagen. En je kunt uiteraard met het resterende hout een leuke accessoire maken of opzettafel. Zorg uiterraard wel voor een goede bescherming tegen regen en vocht.

Reacties uitgeschakeld voor De wondere DIY-wereld van pallets in je interieur