Deodorant gebruiken deze fouten maak jij stiekem ook
Tips

Deodorant gebruiken: deze fouten maak jij stiekem ook

Deodorant brengen we dagelijks aan onder onze oksels. Waarschijnlijk denk je dat zoiets simpels als het gebruik van deodorant niet mis kan gaan. Echter blijkt dat veel mensen deodorant verkeerd gebruiken. In dit artikel zetten we vier veelgemaakte fouten bij het gebruik van deodorant op een rijtje!

Fout 1: Je gebruikt het verkeerde product

Wist je dat er een verschil is tussen deodorant en antiperspirant? Deodorant gebruik je alleen voor de lekkere geur en houdt niet echt overmatig zweten tegen. Als je iemand bent die snel zweet, gebruik je beter een antiperspirant. Deze variant zorgt er namelijk voor dat de uitgang van de zweetklieren wordt geblokkeerd en je niet meer zweet. Check altijd even de verpakking in de winkel want daarop kan je lezen of het een deodorant of antiperspirant is.

Fout 2: Je kiest het verkeerde moment

Deodorant gebruiken is de hele dag door mogelijk, maar antiperspirant gebruik je beter ‘s avonds. In antiperspirant zitten stukjes aluminium die door cellen worden opgenomen in de zweetklieren. Hierdoor zwellen de zweetklieren op en gaan de klieren dicht. Op die manier bindt antiperspirant zich beter aan de huid vooraleer je echt begint te zweten.

Lady Speed Stick Deodorants
Lady Speed Stick Deodorants
Dove Deodorants Collectie 6 Stuks
Dove Deodorants Collectie 6 Stuks

Fout 3: Je gebruikt de verkeerde deodorant

Als je een gevoelige huid of eczeem hebt, dan is een deodorant met een lekkere geur geen aanrader voor jou. Hierdoor zal je huid nog sneller geïrriteerd raken en dat wil je natuurlijk niet. Gebruik liever een geurloze variant om irritatie te voorkomen. Wil je toch graag een deo met geur, maar twijfel je over welke variant geschikt is voor jouw huid? Gebruik de deo dan eerst op je onderarm en kijk hoe je huid hierop reageert. 

Fout 4: Je wisselt niet genoeg af

Gebruik je vanaf de middelbare school al dezelfde deo? Dan is de kans groot dat je zweetklieren hieraan gewend zijn geworden, waardoor je sneller last krijgt van onaangename zweetgeurtjes. Je lichaam kan namelijk een weerstand tegen anti-transpirant ontwikkelen. In dat geval zal je last blijven hebben van vocht, wat voor vieze geurtjes zorgt. Door eens in de zoveel tijd een andere deo te gebruiken, kan je dit probleem voorkomen.

Rexona Aloe Vera Deodorant Roller
Rexona Aloe Vera Deodorant Roller
Sanex Dermo Sensitive Deodorant Anti-Transpirant Roller
Sanex Dermo Sensitive Deodorant Anti-Transpirant Roller
Nivea - Deodorant Spray
Nivea – Deodorant Spray
Reacties uitgeschakeld voor Deodorant gebruiken: deze fouten maak jij stiekem ook