Hip and happening

Deze horloges verdienen een plekje op je bucketlist!

Horloges zijn een fascinerend onderdeel van de horlogegeschiedenis. Ze vertellen de tijd, maar ze vertellen ook verhalen, en hun ontwerpen zijn vaak geïnspireerd op de tools die in verschillende industrieën worden gebruikt. In deze lijst zie je enkele horloges die de tand des tijds hebben doorstaan ​​omdat ze klassieke voorbeelden zijn in hun categorie. Ze vertegenwoordigen ook belangrijke mijlpalen of prestaties in de horlogemakerij.

Burger horloge

Citizen horloge is een Japanse horlogefabrikant die hoogwaardige, betaalbare uurwerken produceert voor zowel dames als heren. Het bedrijf bestaat al sinds 1918 en begon in 1924 met de productie van horloges. Sindsdien is het merk uitgegroeid tot een van de meest succesvolle ter wereld met meer dan 70 miljoen verkochte horloges per jaar. Citizen heeft verschillende horlogelijnen, variërend van geklede leren bandjes tot sportieve metalen armbanden. Elke lijn biedt een unieke stijl die perfect is voor dagelijks gebruik, maar ook voor speciale gelegenheden zoals bruiloften of zakelijke evenementen.

Citizen Eco Drive

Citizen eco drive horloges werken op licht, wat betekent dat ze nooit een batterij nodig hebben. Daardoor kunnen ze tot 6 maanden meegaan op één lading. Bovendien zijn deze horloges gemaakt van gerecyclede materialen en zonnepanelen, zodat ze onze ecologische voetafdruk helpen verkleinen. Citizen Eco Drive-horloges werden voor het eerst geïntroduceerd in Japan in de jaren 80 en zijn sindsdien populair. Ze worden zelfs door de Japanse overheid gebruikt als officiële uurwerken. Deze prachtige uurwerken zijn niet alleen gemaakt van roestvrij staal, maar hebben ook kwartsuurwerken die jarenlang nauwkeurig de tijd bijhouden.

De TAG Heuer Monaco

Het is moeilijk voor te stellen hoe de wereld eruit zou zien zonder TAG Heuer. Het bedrijf is een van de oudste horlogemakers in Zwitserland, opgericht in 1860 door Edouard Heuer. Het was zijn zoon Jack die een horloge creëerde dat je moest zien om het te geloven. De Monaco, een chronograaf met een ongebruikelijke kastvorm die hem zijn bijnaam opleverde en een rode driehoekige indicator op de wijzerplaat die op zichzelf al iconisch is geworden. De Monaco is ontworpen als onderdeel van Jack Heuer’s visie voor hoe hij wilde dat snelle sportwagens eruit zouden zien. Net als die auto’s is dit horloge zowel esthetisch als tijdloos cool.

De Seiko Marinemaster Professional

De Seiko Marinemaster Professional is een duikhorloge dat waterdicht is tot 6 bar. Het heeft een roterende ring, wat handig is voor het timen van duiken en andere wateractiviteiten, of gewoon om rond te reizen in het algemeen. Het heeft een heliumventiel, dus er komt geen helium uit de lucht die je tijdens de duik inademt dat vast kan komen te zitten in het horloge. Dit kan schade veroorzaken als je deze functie niet had.

Reacties uitgeschakeld voor Deze horloges verdienen een plekje op je bucketlist!