6 manieren om je happy te voelen
Health

Dipje? 6 manieren om je snel weer happy te voelen!

Heb je een dipje? Iedereen heeft hier wel eens last van. Vooral in het najaar zijn mensen gevoeliger voor dipjes vanwege de korte dagen en het weinige zonlicht. Een dip is een korte periode waarin je niet zo lekker in je vel zit. Je voelt je somber, een beetje down en je hebt weinig energie. Gelukkig is een dip niet erg en gaat het meestal na een paar dagen vanzelf weer over. Als je in een dip zit, kan je een hoop dingen doen om ervoor te zorgen dat deze niet verergert. Hieronder vind je zes manieren om je snel weer happy te voelen!

1. Last van een dip? Snuif bepaalde geuren op

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat je door de geur van mandarijn of vanille op te snuiven, je snel weer happy zal voelen. Voel je je somber? Eet dan een mandarijn of brand een vanille geurkaars. De geur van vanille zorgt ook nog eens voor een ontspannen gevoel. En laten we eerlijk zijn: kaarsen zorgen ook voor een knusse en romantische sfeer. Ze maken de avonden thuis meteen een stuk gezelliger!

Voluspa Grande Maison – Geurkaars – 1020gr – Bourbon Vanille
Bougie parfumée- Geurkaars in glazen pot -Vanille – 850g
Kaars – In glazen pot – In cadeauverpakking met gekleurd lint
Village Geurkaars Dolce Delight | vanille cake honing – Large Jar

2. Kies voor de kleur groen

Groen is de perfecte kleur als je een dipje hebt. Het is een kleur die geassocieerd wordt met blijheid, hoop, vrede en steun. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de achtergrond van je beeldscherm van je smartphone, tablet of laptop te veranderen. Door voor een groene achtergrond te kiezen in plaats van een selfie, zal je je snel weer happy voelen. Een lange wandeling in het bos kan een vergelijkbaar effect hebben op je gemoedstoestand en het is nog gezond ook. 

Hou je van planten? Schaf er dan zeker een paar aan en zet ze op verschillende plekken in huis. Planten maken je niet alleen blij, ze fleuren iedere ruimte op én ze zuiveren de lucht in huis. Alleen maar voordelen dus!

Hellogreen Luchtzuiverende Kamerplanten – Set van 4 – Escher Keramiek
Trendy kamerplant – Monstera monkey leaf mosstok Ø17

3. Opruimen maakt happy

Voel je je niet happy? Dan kan het helpen om in je hoofd orde op zaken te stellen, maar ook om in je omgeving op te gaan ruimen. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met het opruimen van je kledingkast of werkplek. Een rommelige omgeving zorgt alleen maar voor stress en spanningen. Door alles op te ruimen zal je humeur ongetwijfeld een boost krijgen omdat je letterlijk meer ruimte creëert voor extra positiviteit in je leven. Probeer het eens!

4. Knuffel met je huisdier

Als je een dipje hebt, kan knuffelen met je huisdier hier al snel verandering in brengen. Vaak is het al genoeg om naar je huisdier te kijken om je beter te voelen. Meestal zal er dan al een lach op je gezicht verschijnen. Na een knuffel met je huisdier zal je sombere gemoed dan ook verdwijnen als sneeuw voor de zon. Heb je nog geen huisdier? Dan is het misschien een leuk idee om er eentje aan te schaffen. Als je bijvoorbeeld alleen woont, zal je je hierdoor ook een stuk minder eenzaam voelen. 

https://www.dreamstime.com/stock-photo-woman-dog-cuddling-portrait-image61409886

5. Luister naar vrolijke muziek

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat je je door het horen van vrolijke muziek ook vrolijker zal voelen. Van tragere liedjes zonder opzwepend ritme ga je je meestal alleen maar somberder voelen. Om weer happy te worden is het dus een goed idee om altijd vrolijke muziek bij de hand te hebben. 

6. Eet je favoriete maaltijd

Tenslotte kan je snel weer blij worden van je favoriete maaltijd. Heb je een dipje? Bestel dan eens pizza of geniet van die reep chocolade. Het is uiteraard niet de bedoeling dat je hier een dagelijkse gewoonte van maakt. Je lichaam heeft immers gezonde voeding nodig om goed te kunnen functioneren. Maar af en toe jezelf verwennen met iets lekkers moet zeker kunnen! 

feel-good-tips

Zo, dit zijn zes manieren om je snel weer happy te voelen. Let op: soms gebeurt het dat een dip lang aanhoudt en dat je meer last krijgt van bepaalde klachten. In dat geval is het verstandig om dit te bespreken met je huisarts. Een dip kan namelijk een depressie worden en daar heb je een gepaste behandeling voor nodig.

Reacties uitgeschakeld voor Dipje? 6 manieren om je snel weer happy te voelen!