luchtcooler
Tips

Dit is het beste koelingssysteem

Als je op zoek bent naar een verkoelend apparaat voor een ruimte dan kom je waarschijnlijk al snel uit bij een airco of een aircooler. Alhoewel de twee veel gemeen hebben, zijn er ook wel degelijk verschillen. Het verschil zit hem voornamelijk in het mechanisme. Een aircooler staat er namelijk om bekend dat hij de lucht in een ruimte verkoeld door middel van koud water. In deze blog vertellen we je er graag meer over, lees snel verder!

Optimale efficiëntie

Om de optimale temperatuur te bereiken stel je heel simpel de gewenste temperatuur in op het bedieningspaneel. De aircooler zuigt vervolgens de warme lucht uit de ruimte. Die lucht wordt door het koude water gekoeld en vervolgens als koude lucht weer de ruimte in geblazen. Om te voorkomen dat het systeem overwerkt, stel je de temperatuurregelaars in op de gewenste temperatuur voordat je naar bed gaat. Als je deze eenvoudige aanbevelingen niet volgt, zul je merken dat je midden in de nacht wakker wordt omdat de temperatuur niet prettig aanvoelt. 

Airco versus aircooler

Als je kijkt naar het uiterlijk van de twee zul je niet direct veel verschillen zien, maar wat het systeem betreft zijn die er dus weldegelijk. Op een aircooler vind je vaak drie standen, dit zijn low, medium en high. Waar je met een aircooler een ruimte maximaal 3 graden kouder kunt maken, kun je dat met een airco vaak tot 10 graden. Toch is een aircooler een stuk beter, dit komt voornamelijk doordat er gebruik wordt gemaakt van gezonde lucht. De reden hiervoor is dat de aircooler gebruik maakt van koud water in plaats van koelvloeistof. Een van de voordelen die je hier uit haalt is dat je ‘s ochtends niet wakker wordt met keelpijn.

Meer informatie over de aircooler

Je vind online en in de winkels aircoolers in verschillende soorten en maten en om de zoektocht een stukje makkelijker te maken, hebben wij vast wat voorwerk gedaan. We zijn uitgekomen bij Maxtotaal. Bekijk het assortiment aircoolers op de websit van Maxtotaal en schaf gemakkelijk en snel jouw eigen aircooler aan!

Reacties uitgeschakeld voor Dit is het beste koelingssysteem