Dit is waarom cashewnoten gezond zijn
Food,  Health

Dit is waarom cashewnoten gezond zijn

De meeste noten zijn enorm gezond voor ons, omdat ze vol met eiwitten, vitamines, mineralen en onverzadigde vetten zitten en dat geldt ook voor cashewnoten. Daar komt bij dat je cashewnoten erg goed kunt gebruiken met koken. Denk bijvoorbeeld aan vele Aziatische gerechten, maar ook aan een heerlijke toevoeging bij een (maaltijd) salade. De gezondste variant is uiteraard wel de ongezouten, en zeker ook ongebrande. Als je dus eens gaat cashewnoten kopen via basboernoten.nl denk hier dan aan.

Cashewnoten zitten vol met vitamines

Cashewnoten bevatten allerlei vitamines die ons lijf nodig heeft. Zo bevat de kromme noot vitamine E, wat een belangrijke antioxidant is en vitamine K, die weer erg belangrijk is voor je bloedstolling. Daarnaast zitten zo’n beetje alle vitamine B in de cashew: zowel vitamine B1, B2, B3, B5, B6 als B11.

Onverzadigde vetten

Je hoort mensen wel eens zeggen dat noten te veel vetten bevatten. Nu is dat deels waar, ook een cashewnoot bevat veel vetten, alleen zijn dit, zoals bij alle noten, onverzadigde vetten. Deze verlagen de kans op hart- en vaatziekten, verhogen het goede cholesterolgehalte (HDL) en verlagen het slechte cholesterolgehalte (LDL).

Magnesium

Cashewnoten bevatten een flinke dosis magnesium. Met de consumptie van slechts 25 gram cashewnoten krijg je zo’n 15% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium binnen. Magnesium zorgt onder andere voor de opbouw van eiwitten, een goede werking van de spieren en het ondersteunt de energieproductie. Magnesium is ook nodig bij de opbouw van bot en spieren en speelt een rol bij de overdracht van prikkels in spieren en in zenuwbanen. Van de andere kant helpt magnesium je te ontspannen. Als je druk bent, en veel stress hebt, gebruikt je lichaam veel magnesium, dit kun je met cashewnoten goed aanvullen. Dit geldt ook voor lichamelijke stress, zoals bij heel intensief sporten of als je zwaar lichamelijk werk hebt verricht.

Veel mineralen in cashewnoten

Er zitten ook enorm veel mineralen in cashewnoten. Deze hebben een belangrijke regulerende functie bij de stofwisseling en zwengelt veel processen aan in het lijf. Mineralen worden door ons lichaam ook gebruikt als bouwstof voor hormonen, enzymen en weefsels. Enkele belangrijke mineralen in cashewnoten zijn magnesium, calcium, fosfor, ijzer, zink, koper, natrium en kalium. Stuk voor stuk erg belangrijke elementen in ons lijf.

Met één of twee handjes cashews per dag krijg je dus een hoop bouwstoffen dbinnen die ons lijf nodig heeft. Tel daarbij de vitaminen en mineralen op en je hebt een belangrijk deel daarvan tot je genomen. Uiteraard geldt hier hetzelfde voor als met alle andere voedingsstoffen: te veel is nooit goed, dus eet niet meteen heel die zak leeg!

Reacties uitgeschakeld voor Dit is waarom cashewnoten gezond zijn