gezond ontbijt inspiratie
Food,  Health

Dit zijn de lekkerste én gezondste ontbijtjes

Op zoek naar inspiratie voor lekkere én gezonde ontbijtjes? Wij zetten drie heerlijke varianten voor je op een rijtje. Zo maak je van iedere thuiswerkdag een feestje van je ontbijt. 

Hip met havermout

Havermout oubollig? Nee joh! Met het ingrediënt havermout kun je eindeloos variëren. Kies voor overnight oats, een lekker kommetje warme appeltaartpap of bijvoorbeeld een mugcake. Zorg dat je voor gezonde toppings gaat, zoals (gedroogd) fruit, kaneel, kokosrasp, zaden, noten, cacaonibs of superfoods. Wist je dat je van havermout ook muffins of repen kunt maken? 

Gezonde pannenkoekjes

Zó makkelijk en lekker: bananenpannenkoekjes. Voor deze gezonde pancakes heb je eigenlijk maar twee ingrediënten nodig: banaan en ei. Hoe het moet? Je prakt één rijpe banaan fijn en voegt twee geklutste eieren toe. Je kunt dit met een vork doen, maar je kunt ook een mixer gebruiken. Tada! Je beslag voor ongeveer acht pannenkoekjes is klaar. Natuurlijk kun je hierin variëren. Voeg bijvoorbeeld eens wat boekweitmeel of havermout toe om de pannenkoekjes vullender te maken. Garneer de minipannenkoekjes met kaneel, honing of vers fruit. 

Shake it baby

Met een beetje fantasie en een zelfgemaakte smoothiebowl, smoothie of groenteshake waan jij je iedere ochtend op een tropisch eiland. Wist je dat de diepvriesvakken in de supermarkt barsten van het relatief goedkope fruit? Je vindt hier bevroren mango, ananas, aardbeien of een mix. Een smoothiebowl is in principe een wat dikkere en meer vullende variant op een smoothie. Je maakt zo’n ontbijtbowl met bevroren of vers fruit (varieer met banaan, mango, ananas, besjes of aardbeien), een beetje havermout en (plantaardige) yoghurt of melk. Kies ook hier weer voor gezonde toppings. Omdat je de bowl met een lepel eet en erop ‘kauwt’, heeft je lichaam het idee dat je aan het eten bent, in plaats van aan het drinken. Zo houd je je lichaam eigenlijk een beetje voor de gek, want het kauwen zorgt ervoor dat je sneller en langer verzadigd bent. Je kunt ook kiezen voor een groenteshake of smoothie als ontbijt. Die zijn niet alleen hartstikke lekker, maar ook erg gezond. Met een groenteshake zorg je er bijvoorbeeld voor dat je tijdens je ontbijt al een groot deel van de aanbevolen hoeveelheid groente binnenkrijgt. 

Reacties uitgeschakeld voor Dit zijn de lekkerste én gezondste ontbijtjes