DIY

DIY kapstok: tips and tricks

In deze tekst worden een aantal ideeën aangehaald om zelf een kapstok te maken. Ook zullen enkele tips en tricks besproken worden om het makkelijker te maken. Zelf een kapstok maken is eenvoudiger dan je denkt, en met onderstaande tips en ideeën moet het zeker lukken.

Staande kapstok

Er zijn een drietal mogelijkheden: een staande kapstok, een hangende kapstok of een kapstok als een kledingrek. Voor een staande kapstok zoek je best een soort statief die een rechte plank of paal naar boven kan houden. Een leuk idee kan een bloempot zijn waar een paal of plank in wordt gegoten met beton. Zorg ervoor dat het statief genoeg gewicht kan dragen, aangezien er ook nog jassen/kleding/… op de kapstok moeten komen te hangen. Voor extra stevigheid kan het leuk zijn om zo’n soort kapstok toch met een latje aan de muur te bevestigen.

Hangende kapstok

Een hangende kapstok is het meest gebruikelijk. Neem een rechte wand en lijm of schroef er simpelweg een mooi stukje hout tegenaan. Op dit stukje hout kan je spijkers boren, zodat je hier je kleding aan kan hangen. Om het sfeervol te maken kan je het plankje hout in een leuke kleur verven. Ook de spijkers of de knoppen waar je je kleding aan ophangt, kunnen van allerlei soorten materiaal gemaakt zijn, als het maar stevig genoeg is: spijkers, een ander stukje hout, een haakje, een sierlijk boogje…

Kledingrek

Tot slot is er nog het idee om gewoon een kledingrek te kopen of zelf te maken en deze te gebruiken als kapstok. Zo’n kledingrek staat heel gezellig in je huis, al moet je er dan wel voor zorgen dat het niet te rommelig overkomt. Voor jassen neem je gewoon een kledinghanger en voor hoeden/sjaals/… gebruik je de zijkanten van de bovenste draagrail. Er zijn kledingrekken te vinden in allerlei soorten en maten, voor ieder wat wils dus. Dit is echter wel de duurste oplossing van de reeds besproken mogelijkheden.

Ter conclusie kan er gezegd worden dat er tal van mogelijkheden zijn voor als je zelf een kapstok wil maken. Het is zelfs makkelijker dan je denkt! Kies de soort van kapstok die je wil en ga aan de slag; zet je creatieve zelf en inspiratie aan het werk!

Reacties uitgeschakeld voor DIY kapstok: tips and tricks