restjes laminaat
Interior,  Living

DIY met restjes laminaat

We weten allemaal dat je laminaat overhoudt als de vloer in de kamer ligt. Soms is dat meer dan een pak, soms slechts wat stroken. Hele pakken breng je terug naar de winkel, maar wat doen we met het restant? We hebben een aantal toffe DIY-ideeën voor je.

Matching lijstjes

Of je nu prijzig of goedkoop laminaat gekocht hebt, niets mooier dan fotolijstjes in dezelfde tint als de vloerplanken. Met kleine restjes laminaat maak je dus een aantal fotolijstjes. Heb je een hele plank over? Dan kun je ook een grotere schilderijlijst maken. Door deze lijsten aan de muur te hangen creëer je eenheid in je inrichting.

Woonaccessoires

Er zijn nog tal van woonaccessoires die je kunt maken van een paar plankjes laminaat. Wat dacht je van een handig dienblad, onderzetters voor je glazen of een rekje voor je keuken(hand)doeken? Je hal fleur je op met een zelfgemaakte kapstok en in de woonkamer hang je een paar mooie boekenplanken op. Allemaal op elkaar afgestemd en bijpassend bij de vloer.

Pimpen

Oude meubels kun je opknappen met restjes laminaat. Zo kun je bijvoorbeeld van dat kleine tafeltje, dat in een hoek stoffig staat te worden, weer een fris woonobject maken. Met een nieuw tafelblad van restjes laminaat, kan het tafeltje nog jaren mee. Vooral als het onderstel nog helemaal intact is. Kijk in het rond wat er in je woning op te knappen is, of ga naar Pinterest voor inspiratie.

Live, laugh …

Oké, je moet ervan houden … Houten bordjes met een tekst erop. Vind jij dat helemaal te gek? Dan kun je in plaats van hout het laminaat gebruiken als ondergrond. Neem een cursus krijtbord schrijven zodat je de letters mooi op het laminaat krijgt. Of je laat het doen door iemand die er handig in is. Voordeel van zelfgemaakte tekstborden is dat je er iets op kunt zetten wat naar je hart is. Persoonlijker kan niet.

Reacties uitgeschakeld voor DIY met restjes laminaat