Living

DIY: stoere woonaccessoires van touw

Touw heeft een ruwe uitstraling. Dat maakt dat het een uitstekend geschikt materiaal is voor stoere woonaccessoires. En het leuke is: je kunt ze zelf maken!

Back to the seventies

Handgeknoopte plantenhangers en de handgeknoopte muuraccessoires waren in de jaren zeventig van de vorige eeuw jé van hét. Het leuke is: het is weer helemaal terug! Net toen iedereen de trend van toen de deur uit gedaan had, mocht het weer. Omdat het eenvoudig zelf te maken is, maakt dat niet uit. Je koopt een bol biologisch katoen en gaat aan de slag. Voor je het weet heb jij weer een erwtjesplant voor het raam hangen.

Bijpassende bloempot

Voor op de vensterbank kun je leuke bijpassende bloempotten maken. Aan een stuk ruw touw, een oude bloempot en een lijmpistool heb je genoeg. Hoewel? Een leuk plantje erin is uiteraard de finishing touch. Heb je de smaak te pakken? Maak er dan gelijk een paar. Door een bepaalde stijl door je hele kamer door te voeren, krijg je een mooi geheel.

Lamp maken om een basislamp

Hetzelfde geldt voor een lamp. Je koopt een basismodel lamp of je haalt bij de kringloop een lamp die best nog een tweede leven mag. Deze beplak je met hetzelfde touw als de bloempotjes. Bij een webshop voor lichtbronnen schaf je de ledlamp of spaarlamp aan die erin moet. Kijk voor de sfeer goed naar de lichtkleur van de lamp. Een warmwitte lamp geeft sfeervollere verlichting dan een helderwitte lamp.

En de rest?

Het overgebleven touw kun je in een haspel of een grote houten spoel gewoon op de kast neerleggen. Daarnaast leg je een klein kluwen touw. Dit is stijlvol en het leuke van oude houten spoelen is dat geen spoel hetzelfde is. Misschien kun je van zo’n spoel ook een mooie lamp maken? Voor je het weet ben je zo goed bezig dat je in het hele huis stoere woonaccessoires neer kunt zetten.

Reacties uitgeschakeld voor DIY: stoere woonaccessoires van touw