gezichtsmasker-met-havermout
DIY

DIY: Zelf een hydraterend gezichtsmasker maken

Je huid hydrateren, dat doe je met een gezichtsmasker. Bij de drogist vind je tal van gezichtsmaskertjes die je huid voeden. Maar wist je dat er ook een heleboel natuurlijke ingrediënten zijn die de huid hydrateren en verzachten? En het beste van al is: je hebt ze gewoon in huis! Geef je huid een oppepper met één van deze home made gezichtsmaskers. Zelf een hydraterend gezichtsmasker maken is makkelijker dan je denkt!

1. Droge huid: gezichtsmasker met avocado en honing

Heb je een droge huid? Dan is een hydraterend gezichtsmasker met avocado en honing iets voor jou. Avocado en honing hydrateren de huid en dat is net wat jouw huid nodig heeft. De honing in het masker zorgt ervoor dat de huid er egaal uitziet. Je hebt slechts drie ingrediënten nodig om dit masker te maken.

Wat heb je nodig?

– een avocado

– twee eetlepels honing

– één eierdooier

Hoe maak je het? 

Plet de avocado in een kom en voeg er twee eetlepels honing en één eierdooier aan toe. Meng alles in een blender of roer goed om met de hand. Het is belangrijk dat er niet te veel brokken in het mengsel zitten. Breng het mengsel aan op je gezicht en wrijf goed open. Laat het masker een halfuurtje rusten. Haal het er vervolgens af met warm water en dep je gezicht voorzichtig droog. Het resultaat? Een heerlijk zachte en gehydrateerde huid!

2. Vette huid: gezichtsmasker met banaan en honing

Heb je een vette huid? Een gezichtsmasker met banaan en honing doet jouw huid veel goeds! Vooral banaan in een masker is perfect voor wie een vette huid heeft. De banaan zuivert de poriën, werkt ontvettend en is tegelijkertijd vochtinbrengend. Dit gezichtsmaskertje helpt de vette huid tot rust komen. Klinkt alvast heerlijk, niet? 

Wat heb je nodig?

– één rijpe banaan

– een beetje honing

Hoe maak je het?

Plet de banaan in een kom, voeg daar de honing bij en meng alles goed. Breng het masker aan op je gezicht en laat het tien tot twintig minuten zitten. Was het daarna af met warm water en dep je gezicht voorzichtig droog. Meer is er niet nodig om je vette huid een oppepper te geven!

3. Gevoelige huid: gezichtsmasker met havermout en yoghurt

Is je huid snel rood en geïrriteerd? Een maskertje met havermout en yoghurt verricht wonderen voor jouw huid! Het werkt namelijk kalmerend én het reinigt de huid. Twee vliegen in één klap dus! 

Wat heb je nodig?

– één kopje yoghurt natuur

– een half kopje havermout

Hoe maak je het?

Voeg de yoghurt samen met de havermout en meng het geheel in een kom. Breng het masker aan en laat het tien tot vijftien minuten inwerken. Was het masker van je gezicht met warm water en dep het droog. Je gevoelige huid zal er flink van opknappen en dat terwijl je helemaal niet veel ingrediënten op je gezicht smeert.

Nog een paar handige tips:

– Spaar bij het insmeren de oogzone. Je ogen en de huid rondom je ogen zijn te gevoelig voor de hoge concentratie aan werkzame stoffen.

– Als je gezichtsmasker te lopend is, kan je het mengsel even laten opstijven in de koelkast.

– Ook de juiste voeding is belangrijk voor een gezonde huid. Als je deze voeding wat vaker op het menu zet, dan zal je huid stralen. Zeker in combinatie met een wekelijks gezichtsmaskertje!

Reacties uitgeschakeld voor DIY: Zelf een hydraterend gezichtsmasker maken