smart home
Living

Door de installatie van een moderne thermostaat ga je beter om met energie

Gedurende de afgelopen jaren ben je steeds fanatieker geworden om door uiteenlopende aanpassingen steeds duurzamer te kunnen gaan leven. Je bent je bewust geworden van hoe belangrijk het is om verstandig om te gaan met energie. Om er zeker van te zijn dat ook jij een steentje bijdraagt aan een beter milieu, ben je daarom altijd op zoek naar manieren waarmee je ervoor kunt zorgen dat jouw impact op de wereld om ons heen zo klein mogelijk is.

Zeker in huis ben je daarom altijd aan het kijken naar mogelijkheden om milieuvriendelijker, energiezuiniger en duurzamer te kunnen leven. Buiten de deur is dat natuurlijk een stuk lastiger, aangezien je daar een stuk minder inbreng hebt over hoe alles geregeld is, maar thuis ben je voortdurend bezig om nieuwe technieken toe te passen om verantwoord te kunnen leven.

Zo duurzaam mogelijk wonen is al jaren een gewoonte van je 

Al sinds jaar en dag recycle je je afval en probeer je je bijdrage aan de afvalberg zoveel mogelijk te beperken. Papier, glas en plastic komen in speciale bakken terecht en de organische resten uit de keuken komen op de composthoop, waarmee je het gehele jaar door de planten in de tuin van natuurlijke meststoffen voorziet. Heel je huis is vanzelfsprekend van dubbel glas voorzien en met degelijke vloer- en dakisolatie probeer je verder warmteverlies zoveel mogelijk te beperken.

Sinds dat je drie jaar geleden zonnepanelen op je dak hebt laten installeren ben je ook producent van groene energie geworden en je bent trots op het feit dat je jaarlijks meer energie aan het net bijdraagt dan dat je extra bij moet kopen. Door vrijwel alle verlichting te vervangen door LED versies, kun je daarnaast ook behoorlijk besparen op je energierekening, waardoor je uiteindelijk meer geld overhoudt en daarnaast heel wat minder energie verbruikt.

Bij de aankoop van nieuwe apparaten let je altijd op de milieuvriendelijkheid

Ook bij de aanschaf van nieuwe huishoudelijke apparaten staat duurzaamheid altijd voorop. Bij jou in huis is daarom een energiezuinige vaatwasser te vinden, net als een moderne eco-wasmachine en droger. Ook heb je vorig jaar een nieuwe cv-ketel aangeschaft die aanzienlijker minder stookkosten heeft dan het vorige model, wat nog door de vorige bewoners was geïnstalleerd en inmiddels zijn beste tijd wel had gehad. Je kunt echter nog bewuster omgaan met energie, door een moderne thermostaat te installeren.

Daarom dat je aan het kijken bent naar de verschillende NEFIT thermostaten die tegenwoordig op de markt zijn. Aangezien je nieuwe cv-ketel van hetzelfde merk is, ligt het voor de hand om te kijken naar een van de verschillende modellen die er van dit merk verkrijgbaar zijn. De Nefit thermostaten zijn namelijk standaard voorzien van het zogenaamde Opentherm protocol. De speciaal door NEFIT aangepaste versie hiervan wordt EMS genoemd.

Reguleren van de brandervlam en temperatuur met je smartPhone

Hiermee kan een NEFIT thermostaat de brandervlam veel beter regelen dan met een gewone aan/uit thermostaat. Er zijn verschillende modellen leverbaar, maar de speciale NEFIT Easy is de meest uitgebreide thermostaat die gemakkelijk te bedienen valt via je telefoon of tablet. Op deze manier kun je vanaf de luie bank probleemloos de temperatuur in huis aanpassen, inzicht krijgen in de stookkosten en met een speciaal klokprogramma kun je de temperatuur in huis van uur tot uur automatisch regelen. 

Een moderne thermostaat stelt je hiermee dus in staat om nog verstandiger om te gaan met je energieverbruik. Aangezien je zorgvuldig kunt inplannen op welke tijdstippen je de temperatuur wilt aanpassen, hoef je er niet bang voor te zijn dat je onnodig stookt in huis. Daarnaast is het gebruiksgemak van een NEFIT thermostaat een verademing, waarmee je de problemen van een standaard thermostaat gemakkelijk uit de weg kunt gaan.

Reacties uitgeschakeld voor Door de installatie van een moderne thermostaat ga je beter om met energie