led verlichting
Interior,  Living

Door LED verlichting toe te passen verbruik je minder energie en kies je duurzaamheid

Vandaag de dag is vrijwel iedereen bewust of onbewust betrokken bij een meer duurzame manier van leven. Steeds meer mensen stappen over op leveranciers van groene energie, het gescheiden inzamelen van afval en het recyclen van gebruikte materialen is voor bijna iedereen vanzelfsprekend geworden en het kiezen van energiezuinige en ecologische verantwoorde apparaten in huis is steeds vaker een reden om te kiezen voor een bepaald model. 

Als je er over nadenkt, is het tegenwoordig bijzonder makkelijk om te kiezen voor een bewuste, duurzame en energiezuinige manier van leven. Er zijn talloze mogelijkheden te bedenken waarmee een ieder zijn bijdrage kan leveren om minder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen, om te kiezen voor energiebesparende maatregelen in huis en actief bij te dragen aan een verminderde uitstoot door verschillende toepassingen te introduceren in het leven van alledag.

Met LED verlichting kan je tot maar liefst zestig procent besparen

Zo kun je door te kiezen voor het toepassen van LED verlichting in huis in plaats van conventionele verlichting, je dagelijkse energiegebruik aanzienlijk verminderen. LED-lampen verbruiken namelijk tot maar liefst zestig procent minder energie dan de gebruikelijke manieren van verlichting. Daarnaast gaan LED lampen behoorlijk langer mee en kunnen ze bij goed gebruik maar liefst 50.000 uren branden, aanzienlijk meer dan de conventionele gloeilamp.

Vrijwel ieder type lamp is tegenwoordig verkrijgbaar in een LED uitvoering. Of het nu gaat om de gloeilamp op het nachtkastje, de halogeen spots met dimmer in de woonkamer of de tl buizen in de garage, voor iedere versie is er een uitvoering in LED versie beschikbaar. Sfeervolle LED spots kunnen probleemloos worden geplaatst in de woonkamer en ook in de garage kun je de typische TL buis vervangen door een LED tl buis

Er zijn talloze voordelen wanneer je kiest voor het gebruik van LED lampen

De maandelijkse energiekosten voor de verlichting van je woning kunnen tot maar liefst zestig procent goedkoper uitvallen wanneer je ervoor kiest om gebruik te maken van LED verlichting. De initiële investering valt echter in het niet wanneer je je bewust wordt van het feit dat LED lampen vele malen langer meegaan dan de gebruikelijke spotjes, gloeilampen of ouderwetse tl buizen, zodat de lange termijn investering in LED verlichting nog een stuk aantrekkelijker wordt. 

Bovendien hoef je geen verdere aanpassingen te regelen om LED verlichting te gebruiken. Je schroeft zonder problemen een LED gloeilamp in de fitting en wanneer je LED TL buizen wilt gebruiken, kun je deze vrijwel altijd probleemloos in bestaande armatuur voor tl buizen plaatsen. De investering in LED verlichting is daarom uiteindelijk meer dan aantrekkelijk voor je portemonnee vanwege het geringe energieverbruik en de lange levensduur van deze lampen. 

Reacties uitgeschakeld voor Door LED verlichting toe te passen verbruik je minder energie en kies je duurzaamheid