tips voor een goedkopere autoverzekering
Tips

Drie tips voor een goedkopere autoverzekering

Als eigenaar van een auto ben je in Nederland verplicht om een verzekering af te sluiten. Wat je maandelijks voor een autoverzekering betaalt, is afhankelijk van een aantal factoren en de premies van verschillende aanbieders kunnen sterk uiteen lopen. Om die redenen betalen mensen vaak meer dan nodig is en dat is natuurlijk zonde. In dit artikel geef ik je drie tips die het gemakkelijker maken om een goede én goedkopere autoverzekering af te sluiten. Lees vooral verder!

Kies de juiste dekking

Als je de juiste autoverzekering wil kiezen, is het allereerst belangrijk om te weten voor welke dekking je wilt gaan. Allereerst kun je gaan voor een WA-verzekering. De WA-verzekering biedt de minste dekking. Deze verzekering dekt namelijk alleen de schade die door jouw auto wordt toegebracht aan anderen, ook wanneer iemand anders in jouw auto rijdt. Een WA-verzekering wordt vaak afgesloten voor auto’s die ouder zijn dan 10 jaar.
Naast een WA-verzekering kun je ook kiezen voor WA+. Deze verzekering wordt in de regel vaak toegepast bij auto’s van 5 á 6 tot 10 jaar oud en dekt ook bepaalde schade aan je eigen auto. Wil je zo min mogelijk risico nemen? Dan kun je kiezen voor een All Risk verzekering. Bij een All Risk verzekering wordt zowel de schade die wordt toegebracht aan een ander, als de schade aan je eigen auto gedekt. Het maakt daarbij niet uit wie aansprakelijk is. De All Risk verzekering wordt over het algemeen geadviseerd voor nieuwe auto’s (van 0 tot 6 jaar).  

Bekijk het aanbod en vergelijk!

Als je weet welk type verzekering in jouw geval de beste keuze is, kun je het aanbod van verzekeraars vergelijken. Voor het afsluiten van een autoverzekering kun je bij tientallen partijen terecht, maar zoals ik in de inleiding van dit artikel al aangaf kunnen zij sterk uiteenlopende premies aanbieden. Door verzekeringen onderling met elkaar te vergelijken kun je een weloverwogen keuze maken. Autoverzekeringen vergelijken doe je eenvoudig online, bijvoorbeeld hier. Het is verstandig om de verschillende verzekeringen jaarlijks te blijven vergelijken. Dit geldt niet alleen voor je autoverzekering, maar ook voor bijvoorbeeld motor-, brommer- of camperverzekeringen. 

Overweeg een hoger eigen risico

Als je, na het zorgvuldig vergelijken van het aanbod, nog extra wilt besparen, kun je overwegen om het eigen risico te verhogen. Door het verhogen van het eigen risico, betaal je maandelijks een lagere premie. Aan het verhogen van het eigen risico zitten uiteraard wel nadelen verbonden. Als je aanspraak maakt op de verzekering, moet je namelijk een hoger bedrag uit eigen zak betalen. Denk er dus goed over na alvorens je kiest voor het verhogen van het eigen risico. 

Naast bovengenoemde tips zijn er nog meer dingen die je kunt doen om de kosten van de autoverzekering te beperken. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de premie jaarlijks in plaats van maandelijks te betalen. In veel gevallen betaal je namelijk een extra toeslag als je in termijnen betaalt. Als je wil besparen op je autoverzekering, ben je met bovenstaande tips in ieder geval al een eind op weg. Succes met het afsluiten van je autoverzekering!

Reacties uitgeschakeld voor Drie tips voor een goedkopere autoverzekering