duurzame keuzes interieur
Interior

Duurzame keuzes maken bij een renovatie van je interieur: 6 tips

Ga je je woning renoveren en vind je het belangrijk om duurzame keuzes te maken? Dat is hartstikke goed! Maar soms lijkt het lastig om te bepalen hoe je dit slim aanpakt. Er zijn veel mogelijkheden om duurzaam te renoveren. In deze blog delen we onze tips: lees je mee?

De vloer als duurzame basis in je woning

In je hele woning heb je een vloer liggen. Daarom is het zo belangrijk om hier aandacht aan te besteden als je duurzaam wilt renoveren! De PVC vloer stijgt in populariteit als dé duurzame keuze op het gebied van vloeren. Deze vloersoort is namelijk even duurzaam als het sterkte vinyl. Je hebt er weinig onderhoud aan en de vloer is eenvoudig te reinigen – zo gaat zo’n vloer lang mee. En ga je vloerverwarming leggen? Ook daar is een PVC vloer perfect mee te combineren! De PVC vloer prijzen bij Carpetright zijn erg scherp. Zo maak je dus ook een slimme keuze voor je portemonnee! Je kunt kiezen uit allerlei dessins, die niet te onderscheiden zijn van echt hout of steen. Wat is jouw favoriete look?

De juiste isolatie in huis

Bij nieuwe woningen wordt steeds meer aandacht aan isolatie besteed, maar ook bij een renovatie is het verstandig om erover na te denken. Als je woning goed is geïsoleerd bij het dak en de muren, hoef je aanzienlijk minder energie te verbruiken. Zo gaat er bijvoorbeeld minder warmte verloren – zeker in de koudere maanden van het jaar is dat voordelig. Maar ook blijft je huis in de zomermaanden koeler. Zo hoeft bijvoorbeeld een airco minder vaak aan. Met een slim en toekomstgericht isolatieplan maak je je woning behaaglijker én kies je voor het milieu!

Goede ramen in je woning

Ook het juiste glas in de ramen draagt bij aan een betere isolatie in je woning. Zeker als je nu enkelglas hebt, is het tijd om dit te renoveren. Wist je dat er zelfs driedubbelglas is om voor te kiezen? Met de juiste ramen in je woning kun je weer een lange tijd vooruit.

Duurzame opwekkingsbronnen voor energie

Natuurlijk is het in iedere woning nodig om energie te gebruiken. Maar je doet er goed aan om hier duurzame opwekkingsbronnen voor uit te kiezen. Zo zijn zonnepanelen een duurzame oplossing voor stroom. En de panelen worden steeds beter – je hebt het geld uit je investering steeds sneller terugverdiend.

Je woning verwarmen op duurzame wijze

Ook de verwarming van je huis is belangrijk. Hoe je dit op duurzame wijze aanpakt? Kies voor een warmtepomp: daarmee verwarm je je woning door gebruik te maken van de natuur. Ook kun je flink besparen op je stookkosten. Een andere slimme keuze: ga voor vloerverwarming in huis. Dit is een duurzamer alternatief voor radiatoren, omdat de warmte op efficiëntere wijze wordt verspreid in huis. En het voelt ook nog eens heerlijk comfortabel aan!

De apparaten die je gebruikt in huis

Ten slotte is het relevant om te kiezen voor duurzame apparaten in je woning. Van de wasmachine tot de koelkast, van de televisie tot de verlichting: er zijn steeds energiezuinigere keuzes te maken. Zeker als je momenteel veel oude apparaten in huis hebt, zijn ze eens aan vervanging toe. Denk na over de toekomst én kies voor een comfortabele manier van wonen!

Reacties uitgeschakeld voor Duurzame keuzes maken bij een renovatie van je interieur: 6 tips