Travel

Een dagje uit in eigen land; ontdek Apeldoorn!

Heeft u ook zo’n zin om er eens even tussenuit te gaan? Apeldoorn heeft een rijke variatie in bezienswaardigheden voor jong en oud. Wilt u Apeldoorn echt ontdekken? Denkt u dan maar eens aan Paleis Het Loo, winkelen in de gezellige binnenstad van Apeldoorn, wandelen op De Hoge Veluwe of rij mee in een heuse stoomtrein.

Een bezoekje aan de Julianatoren mag niet ontbreken. De kinderen kunnen niet genoeg krijgen van de vele attracties. Spendeert u liever een gezellig dagje tussen de aapjes? De Apenheul is een uniek park met vriendelijke aapjes die het geweldig vinden om bezoek te krijgen. Apeldoorn is een veelzijdige stad en is het bezoeken meer dan waard. Voor mensen die aan één dag niet genoeg hebben is een hotelovernachting een mooie uitkomst. Naast de populaire trekpleisters van Apeldoorn heeft deze gastvrije stad ook nog bezienswaardigheden die vooralsnog onontdekt zijn door het grote publiek.

De oudste olifantenschuur van Europa.

De olifantenschuur stamt uit 1786 en was 10 jaar bewoond door de olifanten Hans en Parkie. Vandaag de dag wordt vanuit de historische schuur fruit, jams en honing verkocht door familiebedrijf Bouwman die zich in 1950 op deze plek gevestigd hebben. De olifantenschuur ligt op loopafstand van Paleis Het Loo.

De oude sluiproute van prins Hendrik.

Verscholen in het centrum van Apeldoorn ligt het smalste steegje van de stad. Het smalle steegje werd veelal stiekem gebruikt door prins Hendrik om naar de kroeg te gaan.

Gekscherend werd dit de sluiproute genoemd. Het steegje is breed genoeg voor één persoon, dus wel grappig om er ook even doorheen te lopen.

Apeldoorn kunststad.

Apeldoorn houdt van kunst. Door heel de stad zijn kunstwerken verspreid, waar de bewoners trots op zijn. Bezoekers kunnen een gratis rondleiding krijgen van een enthousiaste stadsgids. De rondleiding is een echte aanrader voor kunstliefhebbers.

Hotelovernachting Apeldoorn.

Apeldoorn is een stad waar je heerlijk een paar dagen kan genieten van alle bezienswaardigheden. Een verblijf in Hotel Apeldoorn sluit daar mooi op aan. Kom overnachten in één van de 151 sfeervolle kamers met gratis wifi en ‘s avonds dineren in de ambiance van het à la carte restaurant. Kom en ontdek Apeldoorn!

Reacties uitgeschakeld voor Een dagje uit in eigen land; ontdek Apeldoorn!