eigen blog starten
Tips

Een eigen blog starten: lees hier de tips!

Steeds meer mensen kiezen ervoor om te gaan bloggen. Vaak gedreven door het idee dat het ‘makkelijk geld verdienen is’ begint men eraan… om er vervolgens achter te komen dat het helemaal niet zo makkelijk is. Een hobbyblog is één ding, maar als je wilt groeien of geld wilt verdienen met je blog, zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Zo moet je zelf een website maken, maar er vooral voor zorgen dat die website daarna bezocht wordt. Daarvoor moet je het doel van je blog identificeren, de doelgroep kennen en weten wat hen beweegt, een blogsite bouwen die gemakkelijk te navigeren is, is tegenwoordig niet zo moeilijk meer…  een schrijfstijl kiezen die resoneert met je publiek des te meer.

Het meeste verkeer van een blog wordt organisch gegenereerd, met andere woorden, consumenten zoeken naar iets in een zoekmachine en klikken op jouw blog als het overeenkomt met het beoogde onderwerp. Er zijn echter veel websites die strijden om de aandacht van het publiek, dus het is belangrijk om veel voorkomende blog fouten te vermijden om op te vallen.

Als je begint met bloggen, komen er op willekeurige momenten ideeën naar je toe: onder de douche, tijdens het hardlopen of aan de telefoon met je vriendin. Hoewel de ideeën op willekeurige momenten kunnen komen, mogen de ideeën zelf nooit willekeurig zijn. Dat het in het algemeen een goed idee is, of iets dat jou persoonlijk interesseert, betekent niet dat het een goed idee is voor jouw website.

Als je wilt dat jouw blog inhoud goed presteert, dat wil zeggen goed verkeer, leads en eventueel verkopen genereert, moet die inhoud resoneren met je publiek en hen ertoe aanzetten actie te ondernemen. Een van de grootste fouten is de veronderstelling dat de inhoud zal presteren als je niet echt rekening hebt gehouden met dat publiek of de acties die je wil dat ze ondernemen. Door jouw volgers, en de dingen die voor hen belangrijk zijn, te definiëren, kun je de kloof met jouw inhoud overbruggen. Als je niet bewust nadenkt over de interesses, creëer je alleen maar inhoud omwille van de inhoud, wat een verspilling van tijd en middelen is.

Schrijf zoals je praat.

Het schrijven van een blogpost is heel wat anders dan het schrijven van een scriptie. Maar als bloggers voor het eerst beginnen, hebben ze meestal alleen ervaring met dat laatste, of iets vergelijkbaars. Laten we eerlijk zijn: de meeste mensen die je bericht zien, zullen niet alles lezen. Als je ze geïnteresseerd wilt houden, moet je ze dwingen om te blijven lezen door te schrijven in een stijl die fijn en moeiteloos leest.

Het is prima om meer gemoedelijk te zijn in je schrijven, sterker nog, we moedigen het aan. Hoe toegankelijker je schrijfstijl is, hoe meer mensen ervan zullen genieten om het te lezen. Mensen willen het gevoel hebben dat ze zaken doen met echte mensen, niet met robots!

Reacties uitgeschakeld voor Een eigen blog starten: lees hier de tips!