loungeplek
Living

Een loungeplek creëren in je tuin, hoe pak je dat aan?

De lente en straks de zomer komen alweer snel dichterbij. En dat betekent dat het tijd wordt om je tuin klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Een prima manier om een relaxte tuin te creëren waar je in het voorjaar en de zomer goed kunt vertoeven, is door een loungeplek, eventueel voorzien van populaire bomen voor in de tuin, te ontwerpen en (laten) maken. Maar hoe kun je dat op een slimme manier doen? In dit artikel zetten we een aantal praktische ideeën en tips voor je op een rijtje, die je helpen om in je eigen tuin een gave loungeplek te maken.

Zorg voor een relaxte loungeset

Dé basis van een mooie loungeplek in de tuin is natuurlijk de loungebank die je koopt. Kies voor een loungeset met voldoende plekken én een loungebank die lekker zit. Dan heb je altijd genoeg ruimte en kun je comfortabel in de tuin zitten. Naast een bank is het ook slim om als extra accessoire een (bijzet)tafel te kopen. Wil je ook in de wat koudere avonduren lekker in je tuin kunnen zitten? Zorg er dan voor dat je een vuurkorf, een heater of een terrasverwarming koopt. Mocht het fris en koud zijn, dan kun je je loungeplek lekker verwarmen en tot in de late uurtjes buiten zitten om te genieten van je tuin en het weer.

Gun jezelf wat privacy

Door te kiezen voor populaire bomen voor in de tuin, sruiken of een dichte heg rond je loungeplek, heb je de gaantie op een tuinterras met de nodige privacy. Dit is zeker prettig als je geen schutting rond je tuin hebt of als je tuin grenst aan een trottoir of open ruimte.

Een overkapt tuinterras is een verstandig idee

Slim bij het ontwerpen en aanleggen van een eigen loungeplek cq. tuinterras is om er direct een mooie overkapping bij te bouwen. Een terrasoverkapping is ideaal als het (onverhoopt) slecht weer is en je toch in de tuin wilt zitten, bijvoorbeeld om lekker te barbecuëen. Naast een overkapping kun je er ook nog voor kiezen om de zijkanten van je terras dicht te maken of er een windscherm te plaatsen. In combinatie met een terrasheater zorgt dit voor een hoop extra warmte en dus comfort.

Met goede verlichting kun je een hoop extra sfeer toevoegen

Een relaxte loungeplaats in je tuin is een plek die gezelig én goed is verlicht. Zorg er daarom voor dat je leuke LED-lampjes gebruikt. Qua kleuren is er veel mogelijk, terwijl een ander voordeel van LED-verlichting het zeer beperkte stroomverbruik is. Een tip: werk met de lampjes de hoogte in, bijvoorbeeld door ze omhoog te wikkelen langs de steunpilaren van de terrasoverkapping.

Reacties uitgeschakeld voor Een loungeplek creëren in je tuin, hoe pak je dat aan?