kinderbed
Fashion

Een mooie kinderkamer begint met een leuk bed

Lees hier over het inrichten van de kinderkamer. Het is van belang dat de kamer veilig is, maar ook leuk. Wat is de ideale inrichting van een kinderkamer, en wat zijn de mogelijkheden? Vaak hangt dat van de beschikbare ruimte af.

Welterusten? Kies het juiste bed voor je kleine

Ooit is het kind te groot voor het ledikant. Maar dan komt het wel in een fase dat het leuk wordt. Ledikantjes zijn immers allemaal hetzelfde, zodra het een echt kinderbed gaat worden ontstaan de keuzemogelijkheden. Er is veel ruimte te winnen met een hoogslaper of halfhoogslaper. Er is meer ruimte op de vloer van de slaapkamer. Check hieronder hoe dat er ongeveer uitziet:

Slapen op hoogte ziet er in eerste instantie gevaarlijk uit, maar dat is het niet. Met hetzelfde idee als met een ledikant heeft het bed aan de zijkant planken, uit het bed vallen is daardoor uitgesloten. Op de hoogslaper zijn veel varianten. Er zijn stapelbedden, w.o. hoekstapelbedden. Alvast met het idee naar de tienkamer toe, hoogslapers met een bureau eronder, maar ook van die leuke halfhoogslapers met een speelse tent. Heb je een klein ventje? Dan zal hij deze samenstelling geweldig vinden:

kinderkamer

Een andere oplossing om ruimte te winnen is kiezen voor een kajuitbed. Van oudsher heeft de scheepskooi opbergmogelijkheden onder het bed, dat is uiterst praktisch, het is een goede trend dat bij de bedden het kajuitbed terug van weggeweest is. Helemaal bijzonder is een set, een kajuitbed met aan één zijkant en het hoofdeinde een wandmeubel. Als de kinderkamer voldoende ruimte heeft, dan zijn er met de kinderbedden veel keuzes. Leuk en praktisch is dan misschien een huisbed, daarover is met een beetje creativiteit een klamboe te maken zodat het kind in de zomermaanden geen last heeft van muggen. Of anders een bed in de vorm van een auto of voorzien van stripfiguren. In ieder geval is het assortiment van kinderbedden erg breed en diep. Je kan het ook indelen in de categorieën, eenpersoonsbed, peuterbed, twijfelaar kinderbed, metalen bed, houten bed, en de het meegroeibed. Als je eerst bij jezelf ten rade gaat welk type bed het beste in de kinderkamer past, dan kun je daar tijdens de zoektocht naar kinderbedden op filteren. Of zie jij je kindje nog gewoon slapen in een vertrouwd 90×200 eenpersoonsbed als deze? Niet heel opvallend, maar wel stevig en neutraal:

kinderbedden

Volledige kinderkamer

Mocht je een idee hebben wat voor bed het beste in de kinderkamer past, dan is het de moeite waard om eens naar een complete inrichting voor de kinderkamer te kijken. Hierin zijn online prachtige voorbeelden te zien hoe mooi en leuk een kinderkamer te maken is. Bijvoorbeeld een slaapkamer met als thema Le Mans. Het bed heeft dan de vorm van een vuurrode sportwagen, de nachtkastjes zijn dan ook rood, en de kledingkast rood met banen in het zwartwit geblokt. Dat ziet er ongeveer zo uit:

kinderkamers

Wil je de kinderkamer subtieler inrichten, dan zijn daar veel mogelijkheden voor. Van meisjesachtig roze tot het meer neutrale grijs of mintgroen. Als je dat verkiest dan kun je weer meer doen met het behang. Kinderkamers zijn online goed te bekijken en ook zo te bestellen. Makkelijk kun je dan de kinderkamer maken zoals jij, en het kind, het wil hebben.

Reacties uitgeschakeld voor Een mooie kinderkamer begint met een leuk bed