open kledingkast inrichten
Fashion,  Tips

Een open kledingkast inrichten: hoe doe je dat?

Een open kledingkast is een trend die we steeds vaker voorbij zien komen. Sommige mensen hebben een uitgebreide walk in closet met kleding op display, maar een simpele open kledingkast ziet er ook prachtig uit. Een open kast is ontzettend leuk en modern, maar heeft wel één nadeel: het kan er al snel rommelig uitzien. Daarom hebben wij hieronder een aantal tips op een rijtje gezet om dat te voorkomen. Wanneer je deze tips opvolgt, ziet je kledingkast eruit alsof je een luxe kledingwinkel binnen bent gestapt!

1. Open kledingkast inrichten: hang je kleding op

Deze tip geldt niet alleen voor open kledingkasten. De meeste kledingstukken blijven gewoon mooier wanneer je ze aan een kledinghanger ophangt. Dit is zeker het geval bij shirts, jurken, sjaals, overhemden, blazers en jassen. Daarnaast ziet het er overzichtelijk en netjes uit als je de kleren ophangt in een open kast. Als je ook nog eens voor witte, zwarte of houten kledinghangers kiest die je allemaal in dezelfde richting hangt, dan is het plaatje compleet!

2. Inrichten open kledingkast: vouw je kleding netjes op

Uiteraard hoef je niet alle kleding op te hangen. Het mooiste resultaat krijg je door opgehangen kleding en opgevouwen kleding te combineren. Wanneer je kleding opvouwt is het wel belangrijk dat je dit netjes doet. Als je kleding mooi is opgevouwen, lijkt het alsof je een kledingwinkel bent binnen gestapt. Mooi opgevouwen kleding is bijna een soort decoratie. En daar word je alleen maar vrolijk van, toch?

3. Ruim je kledingkast regelmatig op

Een nadeel aan een open kledingkast is dat je alles ziet hangen. Daarom is het belangrijk om je kledingkast regelmatig op te ruimen. Kleding die uit de mode is, die niet meer past of die je niet graag meer draagt, kan je naar de kringloopwinkel brengen. Zo doe je er nog iemand anders een plezier mee. Kleding aan familie of vrienden geven is natuurlijk ook prima! Nog een tip is om zomer- en winterkleding gescheiden te houden. Is de zomer voorbij? Berg je zomerkleding dan elders op. Dit ziet er niet alleen veel mooier uit, zo creëer je ook meer ruimte voor kledingstukken die wél in het seizoen passen. 

4. Gebruik mandjes of bakken met deksel

Sommige kledingstukken zie je waarschijnlijk niet graag liggen, zoals bh’s, slips en sokken. Daarnaast blijft ondergoed niet netjes liggen omdat je er iedere dag in grabbelt. Daarom is het een goed idee om dit soort kleding op te bergen in lades. Heb je niet genoeg lades? Dan kan je ook mooie mandjes gebruiken. Let er wel op dat de mandjes niet uitpuilen want dat ziet er erg rommelig uit. Bakken met deksel zijn overigens ook prima voor in een open kast. Het is maar net wat jij het fijnste vindt! 

5. Show je schoenen

Heb je een mooie schoenencollectie waar je blij van wordt? Etaleer je schoenen dan in de open kledingkast, zoals op onderstaand voorbeeld. Dit staat niet alleen ontzettend mooi, het is ook erg handig om een paar schoenen uit te kiezen. Omdat je kleding in dezelfde kast hangt, kan je op die manier makkelijk en snel outfits combineren. Heb je nog ruimte over om je broekriemen en sjaals te etaleren? Zeker doen! Ook hierbij is het belangrijk dat je ze netjes ophangt, bij voorkeur in dezelfde richting. De kleine details doen het ‘m en zorgen ervoor dat je kledingkast zo in een magazine kan staan!

Reacties uitgeschakeld voor Een open kledingkast inrichten: hoe doe je dat?