Travel

Een roadtrip naar Spanje met een tweedehands auto

Zon, zee, strand en historische steden

Wie zichzelf een echte globetrotter vindt, moet een keer een roadtrip naar Spanje gemaakt hebben. Spanje is het land van de vele zonuren, prachtige uitgestrekte stranden, strakblauwe zee, de siësta’s, verzorgd voetbal en fraaie historische steden. Een land dat elke toerist die zichzelf serieus neemt bezocht moet hebben. Natuurlijk ga je als roadtripper in hart en nieren met de auto naar Spanje en niet met het vliegtuig. Heb je geen auto, dan kun je altijd een tweedehands exemplaar, zoals een goedkope gebruikte BMW kopen. Je kunt dan in een mooie wagen een gave roadtrip maken, waarbij je de mooiste locaties van Spanje bezoekt. Maar welke plekjes in Spanje mag je zeker niet overslaan als rondreizende genieter? Om je een eindje op weg te helpen, letterlijk en figuurlijk, vind je hieronder een lijstje net drie top vakantie bestemmingen in Spanje voor een onvergetelijke roadtrip

  1. San Sebastián

Onvergetelijke herinneringen creëer je gewoon helemaal zelf in de pittoreske Noord-Spaanse kustplaats San Sebastián. Deze stad biedt alles waar een roadtripper behoefte aan heeft: prachtige surfstranden, indrukwekkende historische plekjes en architectuur. In het centrum van San Sebastián bruist het van de cultuur en vinden vaak muzikale optredens en theatershows plaats. Bekend is bijvoorbeeld het filmfestival dat jaarlijks in deze stad georganiseerd wordt.

  1. Barcelona: architectuur en geschiedenis liggen op straat

Dé Spaanse stad die je natuurlijk niet voorbij mag rijden, is Barcelona. Hier moet je zeker La Sagrada Familia bezoeken, het architectonische meesterwerk van Gaudi. Daarna ga je al shoppend en slenterend de Ramblas over en geniet van de zon en de gevarieerde mensenmassa die je daar tegenkomt. Je vermaakt je hier ook tijdens de optredens van de grappige en bijzondere straatartiesten. En natuurlijk pak je op de Ramblas een terrasje mee, of vergaapt je aan het heerlijke frisse fruit op La Boqueria, de centrale markt van Barcelona. Als je voetballiefhebber bent, plan dan in elk geval een bezichtiging in Camp Nou, een van de indrukwekkendste stadions ter wereld.

  1. Madrid

Roadtrip liefhebbers moeten onderweg zeker een tussenstop maken in de cultureel bloeiende hoofdstad van Spanje: Madrid. Deze stad biedt naast geschiedenis, architectuur en cultuur een rijke gastronomische ervaring. Als je van Spaans eten houdt, zit je goed in Madrid! Met name de wijk La Latina barst van de restaurantjes en eetcafés. Ben je meer een winkelliefhebber? Ga dan zeker naar Slamanca, waar je talloze leuke winkels en shops vindt waar typische Spaanse spullen verkocht worden!

Reacties uitgeschakeld voor Een roadtrip naar Spanje met een tweedehands auto