serotonine boost
Health

Een serotonine boost, wat is het en hoe werkt het?

Het stofje serotonine wordt door het menselijk lichaam aangemaakt en ook wel ‚het gelukshormoon’ genoemd. Dit stofje zorgt er namelijk voor dat je hersenen een signaal krijgen waardoor je ‚gevoelens van geluk’ krijgt, oftewel, je gaat je er gelukkiger van voelen. De afgelopen jaren is het gebruik van een zogenaamde serotonine booster in Nederland erg toegenomen, maar wat is een serotonine booster en wat doet het?

Serotonine geven je hersenen een signaal van geluksgevoelens

Serotonine zorgt ervoor dat je hersenen een signaal krijgen van geluksgevoelens, en deze stof wordt door ons lichaam zelf aangemaakt. Het kan echter zo zijn dat je lichaam dit niet voldoende aanmaakt, waardoor je verschillende klachten kunt krijgen. Denk daarbij aan slapeloosheid, angsten en depressies. Gelukkig kun je dit dus zelf reguleren door de beste serotonine booster voor jezelf te kiezen.

Vitamine B6 is erg belangrijk voor serotonine

In ons lichaam wordt serotonine aangemaakt vanuit de stof 5- hydroxytryptofaan, ook wel 5-HTP genoemd. Het lichaam zet zogenaamde katalysatoren in om 5-HTP om te zetten in serotonine. Een van de belangrijkste hulpstoffen voor deze omzetting van 5-HTP naar Serotonine is pyridoxaal-5-fosfaat (Vitamine B6). Deze vitamine kun je als het ware zien als een soort van bouwvakker, bij het maken van een Serotonine-molecuul. Zonder vitamine B6, zul je ook geen serotonine in de hersenen krijgen.

In een goede serotonine booster zit dus vitamine B6, met daarnaast 5-HTP, het liefst in een natuurlijke vorm. Veel serotonine boosters hebben namelijk synthetische vormen hiervan. Het is echter belangrijk om de natuurlijke vorm hiervan in te nemen en niet de synthetische, let daar op! Hoe hoger de zuiverheid van het extract, hoe hoger de kwaliteit.

Goed voor een goede geestelijke balans en het concentratievermogen

Hoe snel werkt een serotonine booster eigenlijk? Een supplement met 5-HTP en vitamine B6 heeft ook nog andere voordelen dan alleen het ondersteunen van de gemoedstoestand en humeur. Het is namelijk ook goed voor een goede geestelijke balans, het concentratievermogen en daarnaast ook voor het geheugen. Erg fijn, aangezien zoveel mensen tegenwoordig niet helemaal lekker in hun vel zitten. Ook het vermoeide gevoel dat veel mensen hebben, kan door een serotonine booster worden weggehaald. Kortom, een heel veelzijdig supplement dat al door tienduizenden mensen wordt gebruikt.

L-Tryptofaan is een bestanddeel dat ook vaak in een Serotonine Booster zit en dat zorgt voor een langzame productie van serotonine. L-Tryptofaan is dé bouwstof voor meer 5-HTP, en dan vooral op de lange termijn. Deze serotonine-aanmaak duurt dus langer waardoor je er op de lange termijn nog meer profijt van hebt. De toevoeging van vitamine B, C en D3 dragen in een booster eveneens bij aan de omzetting van L-Tryptofaan in 5-HTP. Ze stimuleren tevens de spijsvertering en ijzeropname, gaan depressieve gevoelens tegen en bevorderen de concentratie en weerstand.

Natuurlijke serotonine boosters

Vandaag de dag zijn er ook een groot aantal natuurlijke serotonine boosters te verkrijgen. Dit type supplement is volledig gemaakt op basis van alleen maar natuurlijke ingrediënten. Zelfs de capsule waarin het product verpakt zit, is gemaakt van cellulose. Dat wordt op zijn beurt weer gewonnen uit planten, waar het zorgt voor stevigheid in de plant. Ook wordt er vaak gebruikt gemaakt van een Griffonia Simplicifolia extract dat 98% 5-HTP bevat. Dit natuurlijke plantenextract met 98% 5-HTP is momenteel het meest zuivere Griffonia-extract op de markt. 

Reacties uitgeschakeld voor Een serotonine boost, wat is het en hoe werkt het?