Travel

Een verre reis plannen? Hierbij enkele goede ideeën!

Soms ligt het plannen van een verre reis voor de hand: aankomst in het hotel, ontspannen, rondwandelen en vooral genieten van de rust. Maar op andere momenten wil je dingen naar een hoger niveau tillen. Met dat in gedachten, hier is alles wat je nodig hebt om een verre reis te plannen, het avontuur op te zoeken en interessante dingen te doen.

Plan een deel van je route

Hoewel je je dagen niet wilt plannen met een onbreekbaar schema, is het toch een goed idee om vooraf een losse route vast te leggen, te kijken naar interessante dingen om te doen en wat organisatie in je reisplan te stoppen zodat je geen goede bezienswaardigheden mist van bepaalde plaatsen waar je stopt. Amerika en Zuid-Afrika behoren tot de top van rondreis vakantiebestemmingen.

Zoek naar ongebruikelijke bestemmingen

Tijdens een rondreis Amerika het Empire State Building bezoeken is geweldig, maar misschien beleef je meer plezier met het kijken naar fossielen of vreemde landschappen. Als je wat onderzoek doet voordat je ergens naartoe vliegt, in plaats van te vertrouwen op de toeristische bestemmingen die staan vermeld in een hotelgids, heb je je eerste avontuurlijke stap gezet. Natuurlijk ligt ieders voorkeur een beetje anders, dus waar je naar op zoek bent hangt af van wat voor soort activiteiten je leuk vindt. Een Zuid Afrika vakantie kun je onder meer vullen met het bezoeken van nationale parken en de geweldige ervaring om wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te spotten. Waarheen of hoe je jouw verre reis ook plant, hieronder zijn enkele van de beste hulpmiddelen voor het vinden van activiteiten, monumenten en heerlijke plaatsen om te eten. Tools die je zullen helpen om saaie vakanties om te toveren in interessante en onvergetelijke ervaringen.

Roadtrippers: de ideale plek om te brainstormen

Als je met de auto reist, is Roadtrippers de beste manier om je vakantie te plannen, zodat je onderweg allerlei geweldige bezienswaardigheden kunt zien. Voer gewoon je start- en eindlocatie in en Roadtrippers toont alle attracties en historische sites langsheen je route. Ze hebben ook een blog met allerlei ideeën voor thema-vakanties en een aantal gidsen voor als je inspiratie nodig hebt. Als je het moeilijk vindt om een vakantieplan in het algemeen te bedenken, is Roadtrippers de ideale plek om te brainstormen voor ideeën zoals een Dixieland-tour, een tour door Oregon of zelfs een verlaten pretparkvakantie.

Yelp brengt je lekker eten op vakantie

Het gebruik van Yelp om plekken te vinden om te eten terwijl je op vakantie bent, is een kwestie van gezond verstand. Maar Yelp biedt nog veel meer! Op de evenementenpagina kun je dingen vinden om te doen en op de pagina Best of Yelp vind je een lijst met alle restaurants die je absoluut moet bezoeken. Op dezelfde manier zijn de praatpagina’s een geweldige manier om wat onderzoek te doen door met de lokale bevolking te praten voordat je aankomt. Als je een meer verzorgde lijst met restaurants wilt, helpt “Eat Your World” je om alle verborgen lokale lekkernijen te vinden.

Reacties uitgeschakeld voor Een verre reis plannen? Hierbij enkele goede ideeën!